Alpbachtal

Tussen de bergen van de Kitzbüheler Alpen en aan de oostelijke voet van het Rofangebergte ligt de vakantieregio Alpbachtal.

Te midden van de Kitzbüheler Alpen en het Rofangebergte liggen Alpbachtal en Tiroler Seenland. Deze regio draagt  de officiële titel 'Genussregion', toegekend door de Oostenrijkse overheid aan regio's die traditionele producten van uitzonderlijke kwaliteit leveren. Een van de grootste gemeenten is Kramsach aan de noordelijke oever van de Inn. Kramsach heeft de bijnaam 'Badkuip van Tirol' dankzij zijn vier idyllische meren die in de zomer erg populair zijn bij zwemmers. Aan de andere kant van de Inn ligt Rattenberg, de kleinste en tegelijkertijd een van de meest charmante plaatsen in Oostenrijk. Het middeleeuwse centrum met smalle steegjes en ambachtelijke glasblazers is beroemd in heel het Inntal.

Zomer

 • Te midden van de Kitzbüheler Alpen en het Rofangebergte liggen Alpbachtal en Tiroler Seenland, met ruim 900 km aan gemarkeerde wandelpaden. Het bekendste lange-afstandswandelpad van Tirol, de Adelaarsweg, loopt ook door dit gebied.
 • Maak kennis met de indrukwekkende kracht van water in de natuurlijke bergkloven Kaiserklamm, Tiefenbachklamm en Kundler Klamm.
 • Mountainbikers vinden hier ongeveer 246 km aan mountainbikepaden. De freerideroute ‘Laubwerk’ vormt een uitdaging voor mountainbikers met lef.
 • Op de Innradweg zijn de fietspaden relatief eenvoudig. In de regio zijn bovendien een 70 tal e-bikes te huur.
 • Met de Alpbachtal Seenland Card kunt u 's zomers gratis gebruik maken van de liften op de Wiedersbergerhorn, de Reither Kogel en het Sonnwendjoch.
 • Gezinnen brengen een bezoek aan het Erlebnisparcours Lauserland of het Juppi Zauberwald.
 • Verfrissing vindt u bij de Reintaler See, de Krummsee, de Reither See of de Berglsteinersee, die tot de warmste meren van Tirol behoren.
 • In het Rofangebergte ligt het meest gefotografeerde bergmeer van Tirol, de Zireiner See. Dit heldere meer ligt op 1.800 m te midden van alpenweiden en wordt omgeven door de majestueuze bergtoppen van het Rofangebergte.

Winter

 • In Ski Juwel Alpbach Wildschönau, één van de tien grootste skigebieden van Tirol, staat 113 km piste van elke moeilijkheidsgraad ter beschikking.
 • Gezinnen vinden in Inneralpbach in het Alpbachtal een veelzijdig oefenterrein waar kleine kinderen hun eerste bochtjes leren maken op ski’s. Voor oudere kinderen zijn er aparte kinderpistes en -liften.
 • Buiten de piste kunt u in Rattenberg, de kleinste stad van Oostenrijk, een bijzonder schouwspel meemaken. De adventsmarkt komt daar helemaal zonder kunstlicht tot leven. Hier maakt u kennis met Tiroler gebruiken zoals fakkelwandelingen en vreugdevuren.
 • Schaatsen op natuurijs is leuk ter afwisseling. 's Winters is het ijs op de Reintalersee dik genoeg voor onvergetelijk schaatsplezier.

Te midden van de Kitzbüheler Alpen en het Rofangebergte liggen Alpbachtal en Tiroler Seenland. Deze regio draagt  de officiële titel…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in AlpbachtalAlle activiteiten+
© Alpbachtal Tourismus / Bernhard Berger
Tiefenbachklamm, © Alpbachtal Seenland Tourismus/Frank Bauer
Tiefenbachklamm
© TVB Alpbachtal Seenland
© Alpbachtal Tourisms / G. Griessenboeck
© Alpbach Tourismus / Simon Oberleiter

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Alpbachtal


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Alpbachtal

Aankomst Alpbachtal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Zentrum 1, Kramsach, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.