Osttirol

De Großglockner en Großvenediger zijn de hoogste bergen van het land. Dit maakt dat Osttirol ook wel bekend staat als 'het dak van Oostenrijk'.

Osttirol is de thuisbasis van de hoogste bergen van het land. Deze kleine regio telt 266 toppen boven de 3.000 meter, waarvan vele zijn te vinden in National Park Hohe Tauern. De koning van allemaal is de Großglockner (3.798 m), gevolgd door de Großvenediger (3.666 m). Veel dorpen zijn te vinden aan de zonnige kant van de Alpen. Lienz straalt bijna een tropische flair uit dankzij de palmbomen en de bloeiende bloemen. Tijdens de zomermaanden zijn de populairste activiteiten wandelen en mountainbiken. In de winter zijn er veel skigebieden te vinden, waaronder het gebied aan de voet van de Großglockner in Kals-Matrei en bij de stad Sillian.

Zomer

 • De slogan ‘Osttirol mein Bergtirol’ is niet zomaar gekozen. Ongeveer 2.900 km wandelpaden bevestigen hoe belangrijk wandelen is in deze streek. Ga op trekkingavontuur op de Karnischen Höhenweg of kies voor de Glocknertrek, waarbij u de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk beklimt. Ook de begeleide Schobertrek, gelegen op het Osttiroler deel van de Adelaarsweg, is een aanrader. De 241 ‘drieduizenders’ (toppen boven 3.000 m) maken deze streek tot een paradijs voor bergbeklimmers.
 • Mountainbikers vinden in Osttirol 1.080 km aan mountainbikepaden.
 • Dankzij de ideale fietsomstandigheden geniet u op de Drauradweg en de Iselradweg van een ontspannen fietstocht.
 • In de zomer vinden een aantal top evenemten plaats zoals, de Dolomiten Radmarathon, een befaamde wedstrijd voor wielrenners. Tijdens de Red Bull Dolomitenmann, een wedstrijd voor extreme sporters, strijden teams van vier man tegen elkaar in de onderdelen bergloop, kajakken, paragliden en downhill mountainbiken.
 • Voor actie en een adrenaline boost gaat u kajakken, raften of kiest u voor canyoning.
 • In Kletterpark Lienz, de grootste hochseilgarten van Tirol, moet u uw best doen om droge voeten te houden.
 • Nationalpark Hohe Tauern is een van de fraaiste landschappen van de Alpen en vormt een soort 'Ark van Noach' voor duizenden planten- en diersoorten. Tijdens de wandelingen onder begeleiding van ervaren park rangers, komt u oog in oog te staan met allerlei dieren en leert u meer over de flora en fauna van de bergwereld.
 • Familiennest Hochpustertal richt zich helemaal op de wensen en behoeften van gezinnen. Ook in Nationalpark Hohe Tauern worden speciale wandelingen voor kinderen georganiseerd.
 • De provinciehoofdstad Lienz nodigt uit om te shoppen en genieten. Een wandeling over de markt en door de kleine straatjes met winkels, cafés en restaurants is zeker de moeite waard.
 • Ook een bezoek aan culturele schatten, zoals Schloss Anras, Schloss Bruck en de Romeinse stad Aguntum is een aanrader.

Winter

 • In totaal bieden de acht skigebieden 350 km aan goed geprepareerde pistes voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders.
 • Daarnaast zorgen talrijke rodelbanen voor afwisseling en plezier voor jong en oud.
 • Wie skitouren wil maken, komt in de veelzijdige bergwereld van Osttirol aan zijn trekken. Hier vindt u een groot aantal plaatsen die geschikt zijn als startpunt voor een skitour.
 • Voor enthousiaste cross country skiërs biedt Osttirol in totaal 400 km aan langlaufloipen. Biathlon- & Langlaufzentrum Obertilliach is niet alleen een ideaal trainingsoord voor topsporters, ook amateurs maken hier kennis met de biatlonsport.
 • Osttirol maakt deel uit van de  Dolomiti Nordic Ski Region, waar langlaufers grensoverschrijdend kunnen cross country skiën op 1.300 km loipen door Osttirol, Südtirol, Friaul en Venetië.
 • Al meer dan 30 jaar treffen cross country skiërs uit meer dan 30 landen elkaar tijdens de Dolomitenlauf, die plaatsvindt in het derde weekend van januari. Deze wedstrijd is onderdeel van de Worldloppet serie.
 • Nationalpark Hohe Tauern is met een oppervlakte van 1.856 km2 het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Ga onder leiding van een ranger van op zoek naar sporen in de natuur en bekijk dieren wanneer zij in het wild gevoederd worden.
 • Maak in de dagen voor Kerst tijd voor een bezoek aan de provinciehoofdstad Lienz. De traditionele kerstmarkt op het Hauptplatz is een van de mooiste kerstmarkten van Tirol.

Osttirol is de thuisbasis van de hoogste bergen van het land. Deze kleine regio telt 266 toppen boven de 3.000 meter, waarvan vele zijn te vinden in…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Osttirol
Alle activiteiten+
© Galbavy
© Tirol Werbung/Aichner Bernhard
© Tirol Werbung
© Tirol Werbung/Michael Gams
© Tirol Werbung

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Osttirol


Alle vakantiewoningen in OsttirolAlle hotels in Osttirol

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Osttirol

Aankomst Osttirol

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Europaplatz 1, Lienz, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.