Pitztal

Vakantie aan de voet van de hoogste berg in Noord-Tirol: Bijna 40 km lang loopt het Pitztal tot aan de machtige Wildspitze, met 3768 meter de hoogste berg in Noord-Tirol.

Het Pitztal is de thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3.768 m). Dankzij de beschermde positie aan de noordelijke kant van een belangrijke bergkloof, is het Pitztal een van de droogste gebieden in Tirol. Het gebied is populair bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers. Oostenrijks hoogste skigebied, de Pitztaler gletsjer, ligt aan de voet van de Wildspitze en is zeer sneeuwzeker. In de zomer biedt het Pitztal een gevarieerd aanbod: ga bungyjumpen, maak een ontspannen wandeling of spring op de mountainbike. 

Zomer

 • In het Pitztal ligt meer dan 380 km aan afwisselende wandelpaden. De paden variëren van eenvoudige routes tot zware bergtouren tussen de drieduizenders.
 • Het lange-afstandspad E5, dat van de Atlantische Oceaan naar Verona loopt, bereikt zijn hoogste punt op het Pitztaler Joch op 2.995 m.
 • Het Pitztal biedt klimliefhebbers vijf klettersteigen en 150 sportklimroutes in graniet. Zeven hiervan zijn meerdere touwlengtes lang.
 • Dankzij de Gletscher Express komt u ook in de zomer moeiteloos op de gletsjer. De Wildspitzbahn brengt u vervolgens naar 3.440 m, waar u kunt genieten van een kop koffie in het hoogstgelegen café van Oostenrijk: ‘Café 3.440’. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de Pitztaler gletsjer en de Wildspitze.
 • In het XP Abenteuerpark in Jerzens klimt u hoog boven de grond van platform naar platform.
 • Ook bungyjumpen van de 94 m hoge Benni Raich brug is een onvergetelijke belevenis.
 • Bezoek het educatieve Piller Moor pad van of een van de andere delen van Natuurpark Kaunergrat, een van de vijf Tiroler natuurparken.

Winter

 • In de skigebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher vindt u 80 km piste.
 • De Pitztaler gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Tirol. Hier staat de hoogste gondel van Oostenrijk, die tot een hoogte van 3.440 m reikt. Bij het bergstation bevindt zich het hoogstgelegen café van de oostelijke Alpen: ‘Café 3.440’.
 • Het gletsjerskigebied is ook het uitgangspunt van de populaire skitour naar de Wildspitze, met 3.774 m de hoogste berg van Tirol.
 • In totaal ligt meer dan 70 km loipen voor u gereed, waaronder een 7 km lange hoogteloipe op de Pitztaler gletsjer op 2.760 m.
 • Bezoek Natuurpark Kaunergrat op sneeuwschoenen en ga tijdens een winterwandeltocht met een gids op zoek naar sporen van 'wilde' dieren.

Het Pitztal is de thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3.768 m). Dankzij de beschermde positie aan de noordelijke kant van een…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Pitztal

Alle activiteiten+
© Chris Walch
© Pitztal
© Pitztaler Gletscherbahnen

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Pitztal


Alle vakantiewoningen in PitztalAlle hotels in Pitztal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Pitztal

Aankomst Pitztal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Unterdorf 18, Wenns, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.