Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal

Spectaculair berglandschap bij het drielandenpunt: de vakantieregio strekt zich uit tussen de Reschenpass, de Kaunertal gletsjer en Prutz in het Inntal.

Het bergachtige landschap tussen de Reschenpass, de Kaunertal gletsjer en het kleine dorp van Prutz in het Inntal bestaat uit drie vakantiegebieden die hun krachten gebundeld hebben: Nauders, Tiroler Oberland en Kaunertal. Wandelaars en outdoor enthousiastelingen kunnen vele dorpen verkennen waaronder Spiss, het hoogst gelegen dorp in Oostenrijk (1.627 m), of het prachtige Naturpark Kaunergrat. Typered voor de regio zijn de vele ravijnen, dennenbossen en bergmeren, waarvan de Zwarte Zee de bekendste is. Het zonnige en droge klimaat in Nauders maakt de plaats een populaire vakantiebestemming, zowel in de winter als in de zomer. 

Zomer

 • Meer dan 1.100 km bewegwijzerde wandelpaden laten wandelaars niets te wensen over.
 • De regio Tiroler Oberland is lid van de organisatie Climbers Paradise en biedt uitdagende klimroutes voor ervaren klimmers en klimtuinen en klettersteigen voor beginners. Kortom alles wat het hart van bergbeklimmers sneller doet kloppen.
 • Breng een bezoek aan Zwitserland en Italië of verken de Dreiländer Rad- und Bike Arena bij de Reschenpass per moutainbike. Deze arena telt 1.097 km aan fietspaden waarbij ruim 80.000 hoogtemeters worden overbrugd.
 • Meerdere lange-afstand fietspaden lopen dwars door de regio. Op de Inntalradweg, Via Claudia Augusta en de Etschtalradweg kunt naar hartenlust kilometers maken op de fiets.
 • De Reschenpass is één van de Alpenovergangen in de oostelijke Alpen. Langs de oude Romeinse handelsweg Via Claudia Augusta vindt u tal van historische bouwwerken.
 • Een bezoek aan de Kaunertaler gletsjer, bereikbaar via de Kaunertaler Gletscherstraße, is niet alleen een must voor motorrijders. Deze weg is met 29 bochten, één van de mooiste routes in de Alpen en brengt u tot een hoogte van 2.750 m, waarbij u onderweg verschillende klimaatzones doorschrijdt. De route, met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%, is ook een klassieker voor wielrenners.
 • Kinderen leren hoe ze een dam moeten bouwen en beleven allerlei avonturen in de hochseilgärten in het Nauderix Goldwasser avonturenpark.
 • Voor een adrenaline boost maakt u een canyoning tour in de Tösener Schlucht of gaat u raften op de Inn.

Winter

 • In de vakantieregio Tiroler Oberland vindt u het Kaunertaler gletsjerskigebied, dat met 54 km brede pistes en acht liften uitdaging biedt aan skiërs, snowboarders en freeriders. Naast de reguliere pistes vindt u hier 30 km afdalingen voor freeriders.
 • In het snowpark kunt u uw skills oefenen op de 100 m lange halfpipe en de 12 m lange rails.
 • De 70 km piste van skigebied Bergkastel in Nauders biedt uitdaging aan zowel beginnende als gevorderde wintersporters.
 • Het familieskigebied in Fendels, biedt met een mix van eenvoudige en uitdagende pistes, skiplezier voor het hele gezin.
 • De dorpen van het Tiroler Oberland zijn prima uitgangspunten voor het maken van skitouren.
 • De regio is hét centrum voor cross country skiërs. U kunt hier genieten van ongeveer 119 km loipen, met onder andere een loipe voor minder validen.
 • Een rodelavond op de verlichte rodelbaan in Fendels of op een van de drie andere rodelbanen, mag tijdens een vakantie niet ontbreken.
 • Naast de talrijke wintersportmogelijkheden kunt u kiezen voor een bezoek aan natuurpark Kaunergrat. Hier kunt u de natuur ontdekken onder leiding van een berggids, bioloog, jager of boer.

Het bergachtige landschap tussen de Reschenpass, de Kaunertal gletsjer en het kleine dorp van Prutz in het Inntal bestaat uit drie…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Nauders – Tiroler Oberland – KaunertalAlle activiteiten+
© Tirol Werbung/Hofmann Janine
© Tirol Werbung/Kathrein Verena
© Tiroler Oberland/Daniel Zangerl
© Nauders Tourismus
© Tiroler Oberland/Daniel Zangerl

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal


Alle hotels in Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal

Aankomst Nauders – Tiroler Oberland – Kaunertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Am Kirchplatz 48, Ried im Oberinntal, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.