Finkenberg

Met zoveel steile hellingen is het niet verwonderlijk dat Finkenberg geen beroemde voetballers groot heeft gebracht. Daarentegen is Finkenberg wel het thuis van bergbeklimmer Peter Habeler, Olympisch skikampioen Leonhard Stock and Peter Steinlechner, een van de oprichters en leden van de bekende band 'Zillertaler Schürzenjäger'.

Ondanks de geringe populatie van 1.500 inwoners, wonen er in dit dorp in het Tuxertal veel beroemdheden die heel Europa kent. Een van de bekendste inwoners is de bergbeklimmer Peter Habeler die in 1978, samen met Reinhold Messner, als eerste persoon de Mount Everest beklom zonder extra zuurstof te gebruiken. Of wat dacht u van Leonhard Stock, die een gouden medaille op de afdaling veroverde op de Olympische Spelen van 1980? En Peter Steinlecher, leadzanger van de populaire band 'Zillertaler Schürzenjäger' (later simpelweg 'Schürzenjäger'), die meer dan 100.000 fans trok bij een openluchtconcert in Finkenberg? 

De huizen in dit pittoreske dorpje zijn gebouwd op steile berghellingen, waarbij veel expertise en optimisme bij kwam kijken. Met zoveel hellingen en weinig vlak land is het niet verwonderlijk dat Finkenberg en het omliggende landschap geen voetballers groot heeft gebracht. In plaats daarvan groeien kinderen hier op met klimmen, wandelen, skiën en het ontdekken van het berglandschap.

Zomer

  • Lange wandelingen en berg- en biketouren in de omringende bergen bieden volop afwisseling.
  • Breng een bezoek aan het Natur Eis Palast in de nabijgelegen Gletscherwelt Zillertal 3000 en ontdek hoe de ijswereld er van binnen uitziet.
  • In het enige skigebied van Oostenrijk dat het gehele jaar is geopend, de Hintertuxer Gletscher, kunt u ook ´s zomers skiën.
  • Wandelingen op de gletsjer en in het Gletscherflohpark brengen ook kinderen in contact met de fascinerende bergwereld.
  • In het natuurpark Zillertaler Alpen leert u tijdens begeleide themawandelingen meer over de flora en fauna in de Alpen en de harmonie tussen mens en natuur.
  • Finkenberg biedt accommodaties in alle categorieën.

Winter

  • Finkenberg ligt vlakbij de Gletscherwelt Zillertal 3000, het enige skigebied in Oostenrijk dat, dankzij de Hintertuxer gletsjer, 365 dagen per jaar pisteplezier garandeert.
  • De regio beschikt ´s winters over 245 km pistes tot een hoogte van 3.250 m.
  • Van Finkenberg uit komt u direct in skigebied Penken. Skigebied Eggalm en het gletsjerskigebied zijn eenvoudig te bereiken dankzij de gratis skibussen.
  • Allerlei gezellige onderkomens - waaronder het hotel van Olympisch kampioen Leonhard Stock. 

 

Ondanks de geringe populatie van 1.500 inwoners, wonen er in dit dorp in het Tuxertal veel beroemdheden die heel Europa kent. Een van de bekendste…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in FinkenbergAlle activiteiten+

Populaire accommodatie in Finkenberg


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Finkenberg

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Lanersbach 401, Tux, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.