Ginzling in het Zillertal

Bergsportdorp met een lange traditie: Het bergsportdorp Ginzling ligt aan de zuidkant van de Zillertalstraße op 1.000 meter hoogte in het idyllische Zemmtal.

De plaats met zijn ongeveer 400 inwoners, die eigenlijk in zijn geheel Dornauberg-Ginzling wordt genoemd, wordt door de Zemmbach in twee delen van de nederzetting en twee gemeenschappen verdeeld: de rechterkant is van Mayrhofen, de linkerkant is van Finkenberg. Het dorp, gelegen midden in het prachtige natuurpark Zillertaler Alpen, ontwikkelde zich al aan het einde van de 19e eeuw tot een centrum voor bergbeklimmers. In die tijd werd de Berliner Hütte, die nu nog steeds erg populair is, gebouwd op een hoogte van 2.042 meter en dient als startpunt voor top- en klimtochten, bijvoorbeeld naar de Schönbichler Horn (3.133 meter). Als u meerdere dagen heeft, kunt u de Berliner Höhenweg van hut naar hut wandelen en genieten van de fascinerende hoogalpine bergwereld en het gletsjerlandschap. Beneden in het dorp biedt een tentoonstelling in het natuurparkhuis inzicht over de flora en fauna. Het skigebied Mayrhofen, dat met een gratis pendeldienst te bereiken is, belooft in de winter plezier op de piste.

De plaats met zijn ongeveer 400 inwoners, die eigenlijk in zijn geheel Dornauberg-Ginzling wordt genoemd, wordt door de Zemmbach in twee delen van de…

toon meertoon minder
ÖAV Bergsteigerdörfer

Populaire accommodatie in Ginzling in het Zillertal


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Ginzling in het Zillertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Ginzling, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.