Going am Wilden Kaiser

Fans van de 'Berg-dokter' kunnen het centrum van Going, aan de voet van de Wilder Kaiser, dromen. Iedere aflevering schittert het dorpsplein weer op het witte doek. Onder wintersporters staat een ander wit doek met lange afdalingen en moderne liften van Going bekend.

Dit keer staat Going niet voor de Engelse vertaling van 'gaan', maar wordt er gesproken over een bekend dorpje in Wilder Kaiser. 

Going is bekend bij velen, dit met grote dank aan de Oostenrijkse bergdokter Hans Sigl. Vroeger kende de lokale bevolking Hans als politieagent van de 'Soko Kitzbühel'. Na zijn carrière bij de politie is hij medicijnen gaan studeren en heeft hij de praktijk overgenomen van de toenmalige bergdokter. Mede door zijn televisiedoorbraak als dé Bergdokter is Going op de kaart gezet. Het dorpsplein, de authentieke boerderijen en het schilderachtige karakter zijn een kenmerk van de serie geworden. Ellmau, de plaats naast Going, is als woonplaats van Hans Sigl uitgeroepen tot het 'Bergdokter-dorp'. Velen bezoekers van de twee plaatsjes treden maar al te graag in de voetsporen van de bekende dokter. 

Naast een prachtige omgeving, heeft Going nog veel meer te bieden. In de zomer is het mogelijk om lange en uitdagende wandelingen te maken door het Wilden Kaisergebergte en ontspannende dagen door te brengen op de golfbaan. De winter is Going ook een ideale bestemming. Met 90 liften en 280 pistenkilometers is er voor ieder niveau een geschikte piste en met 70 berghutten is het mogelijk om tussen het skiën door heerlijk te genieten van alle Tiroler specialiteiten op de berg. 

Dit keer staat Going niet voor de Engelse vertaling van 'gaan', maar wordt er gesproken over een bekend dorpje in Wilder Kaiser. Going…

toon meertoon minder
Jeder, der allwöchentlich mit Hans Sigl ein medizinisches Fernstudium betreibt, kennt den Dorfplatz von Going mit dem TV-Gasthaus „Wilder Kaiser“, das in drehfreien Zeiten ein ganz normales Bauernhaus ist., © Peter von Felbert
Bergdoktordorf

Jeder, der allwöchentlich mit Hans Sigl ein medizinisches Fernstudium betreibt, kennt den Dorfplatz von Going mit dem TV-Gasthaus „Wilder Kaiser“, das in drehfreien Zeiten ein ganz normales Bauernhaus ist.

© Manual Bialucha
© Claudia Ziegler
© Roland Defrancesco

Populaire accommodatie in Going am Wilden Kaiser


Alle hotels in Going am Wilden Kaiser

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Going am Wilden Kaiser

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 10, Going am Wilden Kaiser, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.