Ischgl

Ischgl is niet veel meer dan een groot dorp. Maar de internationale reputatie en het feit dat er altijd iets te beleven lijkt te zijn in de traditionele wintersportplaats, geeft het een levendig kosmopolitisme.

Tot ruim 100 jaar geleden was deze kleine gemeente aan de grens met Zwitserland een uitgehongerd boerendorp in de bergen, zo arm dat het zijn kinderen niet kon voeden en ze in ruil voor kost en inwoning naar rijkere gebieden moest sturen om te werken ( "Schwabenkinder"). Toen realiseerden Europese stadsbewoners zich geleidelijk aan dat de bergen, vooral de Alpen, een plaats van verlangen zijn.

Er is tot op de dag van vandaag weinig veranderd in dit romantische aanvankelijke idee van het leven in de Alpen, in de projecties van primitiviteit en anders-zijn. De betalende gast die het dorp Ischgl bezoekt, verwacht en krijgt echter niet alleen iets anders, maar veel meer dan hij het hele jaar door in zijn dagelijks leven heeft: meer entertainment, meer plezier, meer kwaliteit, een keuken van internationaal topniveau, perfect functionerende diensten en gedenkwaardige evenementen. Ischgl belooft dit alles niet alleen, maar levert het ook met een hoge mate van betrouwbaarheid.

Tip: De Silvrettacard, de gastenkaart in Paznaun, heeft tal van inclusieve services die uw vakantie nog aangenamer maken. Zoals het gratis gebruik van kabelbanen en stoeltjesliften en het openbaar vervoer. Het komt in twee varianten, een gratis basispakket dat elke gast bij aankomst van de verhuurder ontvangt en een premiumversie voor € 49, inclusief de voordelen van het basispakket en andere aanbiedingen en extra's. Meer informatie: www.ischgl.com/de/Active/Active-Summer/Silvretta-Card

Tot ruim 100 jaar geleden was deze kleine gemeente aan de grens met Zwitserland een uitgehongerd boerendorp in de bergen, zo arm dat het zijn…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Ischgl
Alle activiteiten+
© Paznaun-Ischgl
© Paznaun-Ischgl
© Paznaun-Ischgl
© Paznaun-Ischgl

Populaire accommodatie in Ischgl


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Ischgl

Toon meer +
Aankomst Ischgl

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Eggerweg 4, Ischgl, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.