Kufstein

Met de Brandenberg Alpen in het westen en het Kaisergebergte in het oosten: Kufstein is een stad vlakbij de Beierse grens die fungeert als toegangspoort tot het Inntal.

Met een inwoneraantal van rond de 18.400, is Kufstein de op één na grootste plaats in Tirol. In het centrum ligt het Kufstein kasteel, meer dan 800 jaar oud en niet alleen het symbool van Kufstein, maar huisvest ook een museum. Het biedt veel winkelmogelijkheden en een divers cultuuraanbod. Wandelaars kunnen het berglandschap verkennend dankzij de vele wandelpaden en -routes, terwijl wintersporters hun hart op kunnen halen in het nabijgelegen Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental, het grootste aaneengesloten wintersport resort in Oostenrijk.   

Zomer

  • Maak kennis met de geschiedenis van Kufstein, bijvoorbeeld in de Römergasse met zijn traditionele huizen. Bezoek het symbool van de stad, de vesting Kufstein en maak kennis met het imposante fort. Tip: laat u rondleiden door een gids.
  • Interessant is ook een bezoek aan de glasblazerij van de firma Riedel Glas.
  • Wie graag sportief bezig is, maakt een van de vele tochten in het Naturschutzgebiet tussen de Wilder en de Zahmer Kaiser.
  • Ook voor fietsers en mountainbikers biedt de omgeving van Kufstein voldoende uitdaging, zoals de Innradweg en de Bike Trail Tirol.
  • In en rond Kufstein vindt u een ruime keuze aan eetgelegenheden, uiteenlopend van traditionele ‘Gasthäuser’ tot restaurants met een internationale keuken.

Winter

  • Maak een wandeling door de interessante en culturele oude binnenstad, ontdek de Römerhofgasse met zijn bekende wijnhuizen, bezichtig de Vesting Kufstein of breng een bezoek aan de traditionele glasfabriek van Riedel.
  • Tijdens de dagen voor Kerstmis heerst op de twee kerstmarkten in Kufstein, die plaatsvinden in het Stadspark en in de vesting, een speciale kerstsfeer.
  • Wie liever sportief bezig is, stapt in de gratis skibus die u van Kufstein naar het grootste skigebied van Oostenrijk brengt: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.
  • Ontdek het winterse sneeuwlandschap tijdens het cross country skiën, rodelen, schaatsen, winter- en sneeuwschoenwandelen of een romantische wandeling met fakkels.
  • Of u nu verblijft in een luxe hotel of een eenvoudig pension, rondom Kufstein is een ontspannen verblijf gegarandeerd.

 

Met een inwoneraantal van rond de 18.400, is Kufstein de op één na grootste plaats in Tirol. In het centrum ligt het Kufstein kasteel,…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Kufstein


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kufstein

Aankomst Kufstein

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Festung 2, Kufstein, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.