Mayrhofen im Zillertal

Adrenaline, ontspannen en plezier: in de marktstad Mayrhofen komt al het goeds van het Zillertal samen.

De inwoners van Zillertal zijn een speciaal volk: sterk, aanpasbaar, slim en tegelijkertijd ook creatief en muzikaal begaafd. Vele beroemde bergbeklimmers en muzikanten komen uit het Zillertal. Het is misschien wel het meest typische Tiroler dal en in Mayrhofen komt dit allemaal samen. 

Mayrhofen is een zelfverzekerde marktstad, druk en bedrijvig. Gezinnen met kinderen en jongeren die op zoek zijn naar actie kunnen terecht bij het Vans Penken Park of de Funslope op de Ahorn. Ijsklimmers halen hun hart op bij de bevroren watervallen en adrenaline verslaafden kunnen de steilste skipiste trotseren. Liefhebbers van een meer relaxede vakantie kunnen winter- en sneewschoenwandelingen maken door de prachtige natuur vol sneeuwkristallen. In Mayrhofen krijg je waar voor je geld! 

Zomer

  • Wandelaars voelen zich thuis op de Ahorn. Op de Adlerbühne ziet u adelaars, buizerds en oehoes van dichtbij, terwijl u in het Naturerlebnis-Center Sinnesspiele alles leert over de flora en fauna in de omgeving. Het bergstation Ahorn vormt een meesterwerk van moderne architectuur.
  • 18 verschillende mountainbikeroutes en de Himmelfahrt en Höllenritt trails maken Mayrhofen een aantrekkelijke bestemming voor mountainbikers.
  • 200 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden bieden een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur van de Zillertaler Alpen. Vanuit Mayrhofen bereikt u eenvoudig het Natuurpark Zillertaler Alpen en u kunt eveneens vier etappes van de Adelaarsweg bewandelen.
  • Een bezoek aan de Erlebnissennerei is de moeite waard, evenals een rit met de Zillertalbahn.

Winter

  • 53 liften en 159 km piste in alle moeilijkheidsgraden staan garant voor pisteplezier met volop variatie. De gondels naar beide skigebieden, vertrekken midden in het dorp Mayrhofen, waardoor de auto in de garage kan blijven staan.
  • Actionberg Penken biedt u de keuze uit talrijke afdalingen, terwijl de zes domeinen van het Vans Penken Park volop afwisseling biedt aan freestylers. Doorgewinterde skiërs en snowboarders kunnen hier de steilste skipiste van Oostenrijk bedwingen. Op de pistes boven de 2.400 m is voldoende sneeuw gegarandeerd.
  • Een insiders tip voor echte genieters is de Ahorn berg. De tocht met de grootste gondel van Oostenrijk is op zich al een belevenis en veel bezoekers vinden de lange afdaling naar het dal een van de mooiste van Tirol.
  • Het centrum van Mayrhofen nodigt uit om te winkelen, te flaneren en te genieten van veel gezelligheid.
  • Voor avonturiers of romantici is een nacht in het Igludorf am Ahorn een aanrader.
  • Het Mayrhofner Advent vindt elk jaar op het Waldfestplatz plaats. Hier vindt u talloze stalletjes met handwerk en andere producten, verscholen onder de besneeuwde bomen.

Vakantie activiteiten in Mayrhofen im Zillertal

Alle activiteiten+
© Mayrhofner Bergbahnen
© Mayrhofen-Hippach/Frank Bauer
© Mayrhofen-Hippach/Frank Bauer
© Mayrhofner Bergbahnen
© Naturpark Zillertaler Alpen

Populaire accommodatie in Mayrhofen im Zillertal


Alle hotels in Mayrhofen im Zillertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Mayrhofen im Zillertal

Service

Aankomst Mayrhofen im Zillertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dursterstr. 225, Mayrhofen, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.