Nauders

Nauders is een dorp vlakbij de Reschenpass waar drie landen elkaar ontmoeten: Oostenrijk, Italië (Zuid-Tirol behoort sinds 1919 tot Italië) en Zwitserland.

Waar normaal gesproken de ooievaar baby's brengt, komen in Nauders pasgeborenen van de 'Heilige Boom'. Dit is slechts een van de vele eeuwenoude mythes en legendes die de ronde doen in het dorp vlakbij de Reschenpass, die Oostenrijk en Italië verbindt. Nauders ligt in een mysterieuze hoek van Tirol. Wie de tijd en de innerlijke rust neemt om het hoge dal te voet te verkennen, ontkomt niet aan de magie van het landschap en de bewogen geschiedenis van de plek tussen lieflijke weideterrassen en ruige rotsformaties.

Overal waar de Alpen diepere kloven hebben, is er op zijn laatst sinds de Romeinse tijd een levendig noord-zuidverkeer. De 1.507 meter hoge Reschen was geen uitzondering. Tegenwoordig ontmoeten Oostenrijk, Zuid-Tirol, dat sinds 1919 bij Italië hoort, en Zwitserland elkaar in het gemeentelijk gebied van Nauders. Sinds onheuglijke tijden kan men van Nauders naar het Engadin en de Vinschgau komen, ver beneden het dorp ligt het Inntal, waar de levensader van Tirol niet veel meer is dan een borrelende bergbeek. Waar vroeger de smokkel van goederen en mensen deel uitmaakte van het dagelijks leven, genieten nu wandelaars, fietsers en skiërs van de voordelen van een grensoverschrijdende driehoek.

.

 

Waar normaal gesproken de ooievaar baby's brengt, komen in Nauders pasgeborenen van de 'Heilige Boom'. Dit is slechts een van de vele…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Nauders

Alle activiteiten+
© Nauders
© Nauders
© Nauders
© Nauders

Populaire accommodatie in Nauders


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Nauders

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dr.-Tschiggfey-Straße 66, Nauders, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.