Nauders

Nauders is een dorp vlakbij de Reschenpass waar drie landen elkaar ontmoeten: Oostenrijk, Italy (Zuid-Tirol behoort sinds 1919 tot Italië) en Zwitserland.

Waar normaal gesproken de ooievaar baby's brengt, komen in Nauders pasgeborenen van de 'Heilige Boom'. Dit is slechts een van de vele eeuwenoude mythes en legendes die de ronde doen in het dorp vlakbij de Reschenpass, die Oostenrijk en Italië verbindt. Nauders ligt in een afgelegen deel van Tirol waar bezoekers een geweldige mix van hoge alpenweiden en steile bergtoppen vinden. 

Zomer

  • Met meer dan 300 km bewegwijzerde wandelpaden in en om Nauders am Reschenpass, biedt de regio volop uitdaging voor wandelaars. Routes lopen uiteen van eenvoudige wandelingen door het dal en ontspannende bergwandelingen tot zware trektochten, extreme bergtouren en rots klimmen.
  • Onderweg kunt u ontspannen en uitrusten in de authentieke berghutten.
  • Als u liever met de fiets of mountainbike op pad gaat, vindt u rond het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Zwitserland in totaal 2.200 km aan fietspaden waarbij 80.000 hoogtemeters worden overbrugd.
  • Voor fanatieke wielrenners is deelname aan de Dreiländergiro eind juni een must. Van Nauders uit gaat de tocht over het Stilfser Joch naar Italië en vervolgens naar het Engadin in Zwitserland. Ook de Race Across the Alps en de Transalp Challenge maken een tussenstop in Nauders.
  • In Nauders kunt u op zoek naar goud. Goudzoeken in de Erlebniswelt ‘Goldwasser’ bij Bergkastel is een bijzondere ervaring voor het hele gezin.

Winter

  • De bekende skiregio Reschenpass telt 111 km sneeuwzekere pistes en 24 moderne liften, verdeeld over drie skigebieden. De regio wordt omringd door imposante bergtoppen in Oostenrijk, Italië en Zwitserland.
  • Sneeuwschoenwandelaars kunnen bij de Nauderer Skischule 3000 rekenen op vakkundige begeleiding. De wandelingen zijn geschikt voor het hele gezin.
  • Ook cross country skiërs vinden hier uitdaging dankzij 90 km aan uitstekend geprepareerde loipen in alle moeilijkheidgraden, inclusief de oversteek van de grens tussen Tirol en Südtirol.
  • Hier vindt u de langste rodelbaan van Tirol met een lengte van 8 km.

 

Vakantie activiteiten in Nauders

Alle activiteiten+
© Nauders
© Nauders
© Nauders
© Nauders

Populaire accommodatie in Nauders


Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Service

Aankomst Nauders
Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.