Pertisau

De dorpen Pertisau en Maurach behoren tot de gemeente Eben en zijn de belangrijkste toeristische plaatsen aan de oevers van de Achensee. Ze zijn gelegen aan het begin van meerdere kleine dalen die leiden naar het Karwendel-gebergte.

Als het goed genoeg was voor keizer Maximiliaan I, dan is het zeker goed genoeg voor de lokale bevolking en de gasten van vandaag de dag. De heerser van het Heilig Roomse Rijk was een frequente bezoeker van Pertisau, gelegen aan de zuid-westelijke oever van de Achensee. Het is een pittoresk dorpje dat dient als een toegangspoort tot drie licht stijgende valleien dat in schril contrast staat met de steile rotswanden van de nabijgelegen Karwendel-gebergte.

Zomer

  • Natuurliefhebbers leren de wereld van de planten en dieren in de Alpen kennen tijdens een wandeling door Alpenpark Karwendel. Er zijn talrijke wandelingen en mountainbiketouren voor zowel beginners als gevorderden.
  • In Pertisau bevindt zich de haven van de Achensee. Geniet tijdens een boottocht, op het grootste meer van Tirol, van het uitzicht op de omringende bergwereld.
  • De 18 holes-golfbaan in Pertisau is een van de mooiste banen in de Alpen, waar regelmatig internationale toernooien plaatsvinden.
  • In het Erlebniszentrum Tiroler Steinöl komt u alles te weten over de productie en verwerking van de Tiroler steenolie, die uit leisteen wordt gewonnen. De weldadige werking van de verzorgingsproducten die met steenolie worden gemaakt, kunt u zelf ervaren in de wellnessgedeelten van vele hotels.
  • Er is een ruim aanbod aan accommodaties met in totaal ongeveer 115 gastenbedden.

Winter

  • Met name cross country skiërs komen in Pertisau goed aan hun trekken, bijvoorbeeld op de loipe door het Falzthurntal naar de Gramaialm.
  • Het dorp is een ideaal uitgangspunt voor winterwandelingen in het grootste natuurpark van de Tirol, Alpenpark Karwendel.
  • Het skigebied op de Zwölferkopf biedt skiplezier op 14 km piste.

Als het goed genoeg was voor keizer Maximiliaan I, dan is het zeker goed genoeg voor de lokale bevolking en de gasten van vandaag de dag. De…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Pertisau

Alle activiteiten+
© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus

Populaire accommodatie in Pertisau


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Pertisau

Aankomst Pertisau

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Pertisau am Achensee, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.