Rattenberg

Rattenberg is een van de kleinste steden van Oostenrijk. Het is onderdeel van het Kufstein district en ligt tussen de rivier de Inn en een aantal bergrotsen met kastelen en burchten.

Rattenberg is één van de mooiste stadjes in het hart van de Alpen. Met ongeveer 450 inwoners en een oppervlakte van 10 hectare is Rattenberg de kleinste stad van Oostenrijk. Met een kasteel dat afstamt uit de 10e eeuw en oude huizen met kleurrijke gevels, heeft Rattenberg een middeleeuwse flair. Het is een belevenis om door de smalle straatjes te wandelen langs de vele ambachtswinkels met houtwerk. De bijnaam 'glazen stad' heeft Rattenberg te danken aan de glaswinkels en -fabrieken met perfect geslepen glascreaties. Restaurants, banketbakkers en de ambachtelijk markten bewijzen hoe heerlijk het leven hier is. Ook het culturele aspect speelt een belangrijke rol, bijvoorbeeld in het evenementencentrum Malerwinkel, bij de Schlossberg-spelen in de zomer en bij het sfeervolle Rattenberg Advent.  

Zomer

  • Tijdens een rondleiding door de stad of een bezoek aan het historische Augustiner klooster leert u de geschiedenis van Rattenberg kennen en kunt u de verzameling kunstvoorwerpen uit het Tiroler laagland bewonderen die hier zijn ondergebracht..
  • Talrijke glasblazers hebben hier hun werkplaats. De bekendste glasblazerij is die van de firma Kristallglas Kisslinger.
  • Als u op de fiets een tocht maakt over de Innradweg van Tirol, moet u zeker een bezoek brengen aan Rattenberg. Proef de huisgemaakte specialiteiten in Café Konditorei Hacker of in één van de kleine restaurants in het voetgangersgebied.
  • Ook het aanbod van sportieve activiteiten is omvangrijk. Verken bijvoorbeeld de omringende bergwereld tijdens een wandeling of mountainbiketocht. 

Winter

  • Wie in de tijd voor Kerstmis naar Rattenberg komt, ervaart dat de Adventstijd in Rattenberg één van de meest sfeervolle is van heel Tirol. De oude stad wordt dan geheel verlicht door kaarsen, fakkels en open vuren.
  • Mensen die actief bezig willen zijn, vinden in het nabijgelegen skigebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau 145 km perfect geprepareerde piste.
  • In de restaurants en cafés maakt u kennis met de charme van deze kleine stad. Ook qua accommodaties is voldoende keuze.

Rattenberg is één van de mooiste stadjes in het hart van de Alpen. Met ongeveer 450 inwoners en een oppervlakte van 10 hectare is…

toon meertoon minder

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Rattenberg

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Südtirolerstraße 34a, Rattenberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.