Innsbruck

De hoofdstad van de Alpen: De Tiroolse hoofdstad heeft alles wat een bruisende stad nodig heeft en binnen 10 minuten zit u hoog in de bergen.

 

Ontdek de flair van Innsbruck in combinatie met het alpine landschap. De olymispche hoofdstad van Tirol telt bijna 120.000 inwoners en ligt in het Inntal op 574 meter hoogte. Dompel uzelf onder in de geschiedenis en cultuur van deze olymische stad: bezoek de beroemde 'Goldene Dachl', bewonder de unieke architectuur van de Bergiselschans en Nordkettenbahn of maak een wandeling door de Maria-Theresien-Straße. De vele winkels, cafés en prachtige parken zorgen voor de nodige ontspanning. 

Niet voor niets wordt Innsbruck een sportstad genoemd, er zijn tal van actieve recreatiemogelijkheden. In de directe omgeving liggen skigebieden Patscherkofel en Nordkettenbahn voor onvergetelijke winterdagen. Een hoogtepunt is het jaarlijkse Vierschansentoernooi in januari: hier komt de internationale elite van het schansspringen bijeen in Bergisel.   Hier meet de internationale schansspringen elite bij Bergisel. Voor onderdak heeft u de keuze uit meer dan 90 accommodaties in alle categorieën en de 190 restaurants zorgen voor culinaire verwennerij en gastvrijheid. Dankzij de ruim 60 horecazaken is het nachtleven in Innsbruck zeer levendig.

Zomer

 

  • Ontdek de oude binnenstad van Innsbruck met zijn beroemde Goldenen Dachl, de Maria-Theresien-Straße en de keizerlijke Hofburg. Bezoek het nieuwe museum Tirol Panorama, geniet van het uitzicht op de skispringschans Bergisel of bereik met de moderne Nordkettenbahn in slechts 20 minuten de bergwereld op meer dan 2.000 m.
  • In het hoogalpine land kunt u de indrukwekkende bergen te voet verkennen of gezekerd beklimmen. Ook kunt per mountainbike afdalen op de downhill trails en tegelijkertijd genieten van het adembenemende uitzicht over de Tiroler hoofdstad.
  • In de zomer zijn er talrijke culturele festivals, zoals de Festwochen der Alten Musik en de Innsbrucker Tanzsommer. De Innsbrucker promenadeconcerten zijn populair onder liefhebbers van blaasmuziek.

Winter

  • Bezoek het bekende Goldene Dachl, de keizerlijke Hofburg, de Bergiselschanze met zijn unieke architectuur, het nieuwe Museum Tirol Panorama of flaneer over de Maria-Theresien-Straße. Voor afwisseling zorgen de talrijke originele winkeltjes, winkelcentra, cafés en prachtige parken.
  • In de Adventstijd vindt u hier talrijke kerstmarkten, waar u heerlijk kunt slenteren en van alles te koop is, uiteenlopend van traditionele kunstnijverheidsproducten tot typische Tiroler lekkernijen en moderne kerstversiering. Bijzonder geliefd bij gezinnen is de jaarlijkse Christkindleinzug op de derde zondag van de Advent, waarbij herten en engelen het kind Christus begeleiden op een tocht door de oude binnenstad van Innsbruck.
  • Innsbruck wordt niet voor niets betiteld als sportstad. Wie actief bezig wil zijn, vindt hier een ruim aanbod aan vrijetijdsbestedingen. In slechts 20 minuten bereikt u vanuit het centrum van de stad de Nordkette op ruim 2.000 m.
  • Ook aan sportieve evenementen ontbreekt het niet in de stad waar drie maal de Olympische Spelen zijn gehouden. Er vinden regelmatig wereldbekerwedstrijden rodelen plaats in Innsbruck-Igls en in januari komen de beste skispringers bijeen op de Bergisel voor het Vierschansentoernooi.

Vakantie activiteiten in Innsbruck


Alle activiteiten+
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Innsbruck Tourismus
© Tirol Werbung/Bernhard Aichner

Populaire accommodatie in Innsbruck


Alle hotels in Innsbruck
Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Evenementen in Innsbruck

Toon meer +

Service

Aankomst Innsbruck
Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.