© Sportalpen
© Sportalpen

Knödelfest St. Johann

St. Johann in Tirol, 20.09.2024 - 22.09.2024

Een 595 meter lange eettafel, 26.000 knödels en 22 verschillende recepten - dit kun je verwachten tijdens het 42ste knödelfestival in St. Johann. Ook dit jaar worden er weer vele gasten verwacht tijdens het driedaagse festival.

De knödeltafel in St. Johan was met 300 meter al recordbrekend, maar nu heeft de tafel een lengte van maar liefst 595 meter en is daarmee de langste knödeltafel ter wereld! Voor het 42e knödelfestival op 21 september kronkelt de tafel door door de Speckbacherstraße in St. Johann en transformeert het dorp in een groot openluchtrestaurant. 17 herbergiers presenteren 22 verschillende knödelgerechten.

Het festival begint onofficieel op 20 september met een wandeling naar de Angerer Alm, waar het Almererfest om 11.00 uur van start gaat. 's Avonds om 20.00 uur is er op het hoofdplein een concert van de St. Johann Musikkapelle samen met stergast Markus Wolfahrt (ex-bandleider van de "Klostertaler") op het centrale plein. Op zaterdag is er een intocht van de fanfareband waarna het knödelfeest van start gaat. De finale op zondag begint om 11.00 uur op het hoofdplein met  'frühshoppen' onder begeleiding van livemuziek van Marc Pircher op het centrale plein.
 

 

De knödeltafel in St. Johan was met 300 meter al recordbrekend, maar nu heeft de tafel een lengte van maar liefst 595 meter en is daarmee de…

toon meertoon minder
De knödeltafel bij het knödelfestival in St. Johan is maar liefst 595 meter lang, © Sportalpen
Grote plattegrond openen

Data

20.09.2024 - 22.09.2024

Prijsinformatie

10,-

Toegang tot het Knödelfestival bedraagt € 7,- (inclusief knödelreceptenboek). Deelname aan de wandeling naar de Angerer Alm is gratis met de St. Johann Card, anders kost het € 10,- (excl. prijs voor de gondelrit).

Evenementlocatie

St. Johann in Tirol
6380 St. Johann in Tirol

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6380 St. Johann in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.