Cultuur & dagelijks leven

In Tirol zijn tradities en gebruiken nauw verbonden aan het dagelijks leven. In heel de regio vindt u volksfeesten waarbij inwoners in grote getalen aanwezig zijn, waaronder traditionele bergvuren, de spectaculaire Almabtrieben aan het eind van de zomer, kerstmarkten en fasnacht (vergelijkbaar met carnaval). Ook streekproducten en authentieke gerechten zoals knödel en jause zijn onderdeel van de cultuur in Tirol, evenals het Goldenes Dachl in Innsbruck en andere bijzondere gebouwen.

Schemenlaufen Imst

Tradities

In Tirol zijn tradities en gebruiken nauw verbonden aan het hedendaags leven. In de gehele regio vindt u volksfeesten waarbij inwoners in grote getalen aanwezig zijn.
Meer

Bergiselschanze

Architectuur

Gedurfd en uitzonderlijk, spannend en innovatief. Dat zijn de Tiroler bouwwerken in de stad en op de bergen in een notendop
Meer

"Tiroler Gröstl" (Aardappelen met ei)

Eten & drinken

Of u kiest voor een authentieke alm of een toprestaurant. In Tirol geniet u van lokale producten, verrassende creaties en geheime recepten.
Meer

Kunst & cultuur

Tirol is zeer rijk op cultureel vlak. Zo telt de regio tal van internationaal bekende festivals en tentoonstellingen, musea en theaters en een indrukwekkende moderne architectuur.
Meer