Berglsteiner See, © Tirol Werbung
Berglsteiner See, © Tirol Werbung
Telfer Wiesen, © Tirol Werbung
Telfer Wiesen, © Tirol Werbung

De mooiste herfstlandschappen

Wanneer de herfst het land intrekt, ontstaat er een kleurrijk landschap. 10 mooie herfstlandschappen van west naar oost.

Je hoeft geen dichter te zijn, maar het is niet verkeerd als je je zo prachtig uit kunt drukken als Rainer Maria Rilke in zijn beroemde gedicht “Herbsttag” (Herfstdag, 1902): “Herr, es ist Zeit. Der Sommer war sehr groß. Leg deinen Schatten auf die Sonnenuhren, und auf den Fluren lass die Winde los.” (Heer, het is tijd. De zomer was groots. Drapeer uw schaduw over de zonnewijzers en laat de wind over de akkers los.)

De vergelijking met de cyclus van de jaargetijden en het komen en gaan van een mensenleven dringt zich op. De herfst, de schakel tussen de extremen van de zomer en de winter, is nu eenmaal een bijzondere tijd. En een erg mooie tijd.

Overdag is het niet meer zo drukkend heet, 's avonds heerst er een aangename koele temperatuur. De tijd van de heftige onweersbuien is voorbij, de sterke wind schudt de bomen en trage gedachten op. De weiden worden nog een laatste keer gemaaid en de laatste vruchten worden geoogst. En dan die prachtige kleuren! Het staat buiten kijf: de lente, de zomer en de winter zijn prachtig, maar de herfst is zonder twijfel de mooiste tijd van het jaar om Tirol te verkennen: 10 mooie herfstlandschappen, van west naar oost.

Je hoeft geen dichter te zijn, maar het is niet verkeerd als je je zo prachtig uit kunt drukken als Rainer Maria Rilke in zijn beroemde gedicht…

toon meertoon minder
© Jannis Braun
© Jannis Braun

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.