'Witte Reus'

Het klimgebied Nösslach in het Ötzdal ligt aan de voet van een machtige granietwand boven Nösslach en biedt een brede variatie in klimmogelijkheden. De uitstekende rotskwaliteit staat garant voor 58 heerlijke klimroutes van de lagere en midden moeilijkheidscategorieën. Je bereikt het klimgebied in ongeveer 10 minuten. De rotswand op het zuidwesten is ideaal om te klimmen vanaf het voorjaar tot in de herfst. Weisser Riese (Witte Reus) is in 1985 door Christoph Rimml ontsloten en behoort tot de klassiekers in Nösslach. De route ligt midden in het bos en spreekt aan door een goede mix van grote en kleine grepen, spleten en richels.

"Mijn favoriete klimroute in Nösslach. Prachtige witte rotsen met een spannende mix van kleine en grote grepen, spleten en richels. Heerlijk om te klimmen.’"

Barbara Bacher, professioneel klimmer & lid van het Oostenrijkse Klim Team

 

 

Topografie

Topo Nösslach

Klimtuin

Moeilijkheidsgraad

Aantal routes

Moeilijkheidsgraad 5

11

Moeilijkheidsgraad 6

33

Moeilijkheidsgraad 7

13

Moeilijkheidsgraad 8

1

Totaal aantal routes 58

Soort gesteente

Gneisglimmerschiefer, Granitgneis

Oriëntatie

Zuid, West

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Kletterroute 'Witte Reus'

Lengte van de route

20 m

Moeilijkheidsgraad

6b

Routenummer in topo

15

Route ontwikkeld door

Christoph Rimml (1985)

Parkeren

Komend vanuit Oetz, via Umhausen en verder naar Längenfeld. Passeer de Mauracher Schlucht en bereik dan het parkeerterrein na de brug aan de linkerzijde.

Aanrij route

Op weg naar Nösslacher Wand volg je eerst de weg richting daluitgang. Na ca. 200 m buig je rechts af bij de splitsing richting Umhausen/Wiesle. Kort hierna gaat rechts een smal pad dat in 10 minuten naar de rotswand voert.

Routebeschrijving

De klimroute ‘Weisser Riesse’ ligt in de gelijknamige sector en valt op door de helderwitte gesteente in een grijze bergwand. Het klimmen is erg veelzijdig en vraagt niet alleen technische vaardigheden als ook de nodige kracht, waaronder sterke vingers voor de smalle richels. De route heeft een moeilijkheidsgraad 6b maar is niet voor beginners, tot aan het einde toe moeten de klimmers hun concentratie en oriëntatie vasthouden.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Längenfeld, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.