Arlberg Giro in St. Anton, © TVB St. Anton am Arlberg
Arlberg Giro in St. Anton, © TVB St. Anton am Arlberg

Arlberg Giro

St. Anton am Arlberg, 03.08.2025

Met 150 kilometer en 2.500 hoogtemeters is het een van de meest uitdagende tochten van de Alpen: de Arlberg Giro. De tour start in St. Anton en er doen jaarlijks zo'n 1.500 deelnemers mee.

De Arlberg Giro, die begint en eindigt in St. Anton am Arlberg, is een wielercompetitie waarbij deelnemers vanaf het begin al hard aan de slag moeten. Op zondag starten de wielrenners op de Arlbergpass bij St. Anton. De route loopt door het Klosertal naar Bludenz, door Montafon, over de Bieler Höhe in het Paznauntal en uiteindelijk via Pians terug naar St. Anton te rijden. 

Wie het snelste het hoogste punt van de tocht bereikt, de Bieler Höhe op 2.032 meter hoogte, wordt bekroond tot de 'King/Queen of the Mountain'.  

Toeschouwers voor wie het startschot om 5.00 uur in de voetgangerszone van St. Anton te vroeg is, kunnen aan de vooravond om 18.00 uur een ander spannend spektakel aanschouwen. Dan racen talrijke professionele wielers door St. Anton tijdens de 'Internationale Radkriterium'. 

 

De Arlberg Giro, die begint en eindigt in St. Anton am Arlberg, is een wielercompetitie waarbij deelnemers vanaf het begin al hard aan de slag moeten…

toon meertoon minder
Arlberg Giro in St. Anton, © TVB St. Anton am Arlberg
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

Het inschrijfgeld bedraagt € 67,-. Als u een overnachting in St. Anton boekt, betaalt u slechts € 53,- (speciale aanbieding). Latere aanmeldingen vanaf 30 juli kosten € 77,-. Klik hier om te registreren.

Evenementlocatie

TVB St. Anton am Arlberg
Dorfstraße 8
6580 St. Anton am Arlberg

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorfstraße 8, 6580 St. Anton am Arlberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.