© Innsbrucker Promenadenkonzerte
© Innsbrucker Promenadenkonzerte

Innsbruck Promenade Concerten

Innsbruck, 05.07.2024 - 28.07.2024

De Innsbruck Promenade Concerten brengen ook dit jaar wederom de meest prestigieuze orkesten en bands uit heel Europa naar een van de mooiste open-air theaters, het binnenhof van de keizerlijke Hofburg in Innsbruck. Naast lokale en internationale blaasorkesten staan voor het eerst ook symfonieorkesten en kamermuziekensembles op het programma.

Voor de 26e keer zorgen de Innsbrucker Promenade Concerten voor sfeervolle zomeravonden. Het thema dit jaar is 'Mut zum Träumen'. Het mooie binnenhof van de Innsbruckse Hofburg is wederom het decor, evenals het Haus der Musik. De nieuwe directeur Christiane Mayr en artistiek directeur Bernhard Schlögl, die in 2019 werd aangesteld, zetten een nieuwe toon dit jaar.

Naast walsen, marsen en andere vrolijke melodieën, uitgevoerd door de beste blaasorkesten en ensembles uit verschillende Europese landen, staan ook symfonieorkesten en kamerensembles op het programma. 

Voor de 26e keer zorgen de Innsbruck Promenadeconcerten van begin juli tot begin augustus voor sfeervolle zomeravonden. Het motto voor het nieuwe begin na lockdown en sociale afstand nemen: "Moed om te dromen". De prachtige binnenplaats van de Keizerlijke Hofburg in Innsbruck wordt weer als decor gebruikt, maar sinds kort ook het nog jonge House of Music. De nieuwe directeur Christiane Mayr en de artistiek directeur Bernhard Schlögl, die pas in 2019 werd aangesteld, geven het festival een nieuwe richting.

Naast walsen, marsen en andere levendige melodieën, uitgevoerd door de beste blaasorkesten en ensembles uit vele Europese landen, staan ook symfonieorkesten en kamerensembles op het programma. Het doel is om voort te bouwen op de traditie van de promenade- en pleziertuinconcerten in Parijs, Londen en Wenen uit de 18e en 19e eeuw. In totaal zijn er 36 orkesten uitgenodigd. Naar alle waarschijnlijkheid zijn in ieder geval de blaasinstrumenten van het Wiener Symphoniker, het Mozarteumorchester Salzburg, de Echo Klassik-prijswinnaars van German Brass, de blaasinstrumenten van het Philharmonisch Orkest München en de Nederlandse Koninklijke Landmachtband te horen zijn.

 

. Het repertoire is een mooie mix van klassieke en moderne uitvoeringen. 

Alois Schöpf, artistiek directeur van de promenadeconcerten, heeft ook dit jaar een uiterst veelzijdig en afwisselend programma opgesteld met gerenommeerde orkesten, ensembles en koren uit heel Europa. Net als in voorgaande jaren is de toegang gratis. 

Voor de 26e keer zorgen de Innsbrucker Promenade Concerten voor sfeervolle zomeravonden. Het thema dit jaar is 'Mut zum Träumen'…

toon meertoon minder
© Innsbrucker Promenadenkonzerte
Grote plattegrond openen

Data

05.07.2024 - 28.07.2024

Prijsinformatie

7,-

Informatie over tickets en het programma is binnenkort beschikbaar, klik hier voor meer informatie. 

Evenementlocatie

Kaiserliche Hofburg Innsbruck
Rennweg 1
6020 Innsbruck

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Rennweg 1, 6020 Innsbruck, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.