Mountainbiken tijdens het RISE onderdeel van Rise & Fall in Mayrhofen, © Michael-Werlberger
Mountainbiken tijdens het RISE onderdeel van Rise & Fall in Mayrhofen, © Michael-Werlberger

Outdoor Guiding Days met Ski Testival in Mayrhofen

Mayrhofen, 14.01.2024

De spectaculaire estafettewedstrijd Rise & Fall zal ook in 2024 het startsein zijn voor het winterseizoen in Mayrhofen in het Zillertal. De deelnemers moeten zich bewijzen met bergbeklimmen, op ski's, mountainbikes en in de lucht. Nieuw dit jaar: de single- en kidsraces.

Uithoudingsvermogen is het belangrijkste tijdens deze zware competitie. Vier deelnemers strijden elk als team in de uitdagende Rise&Fall-estafettewedstrijd in het Zillertal. De atleten moeten de disciplines ski-alpinisme, mountainbiken (stijgen) en paragliden en skiën of snowboarden (vallen) beheersen. Er zijn 430 hoogtemeters te overwinnen en de winnaars kunnen zich verheugen op een prijzengeld van in totaal 11.000 euro. In totaal strijden 85 teams. Ze bestaan uit topsporters en goed opgeleide amateurs.

Dit jaar is er voor het eerst ook een enkele race, waarbij vijf exclusieve startplaatsen worden toegekend aan individuele starters die alle vier de disciplines alleen beheersen. Ook nieuw is de Kids Race, een kinderestafette voor teams van twee tussen de 8 en 13 jaar, die plaatsvindt in de disciplines hindernisbaan en skiën.

Uithoudingsvermogen is het belangrijkste tijdens deze zware competitie. Vier deelnemers strijden elk als team in de uitdagende…

toon meertoon minder
Atleet met zijn paraglider bij de Rise & Fall in Mayrhofen, © Dominic Ebenbichler
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

150,- tot 240,-

Deelname kost € 220,- per team en € 100,- voor een startplaats bij de single-race. Deelname aan de kidsrace is gratis. Voor toeschouwers is het event gratis. Meer info klik hier.

Evenementlocatie

Mayrhofen im Zillertal
6290 Mayrhofen

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6290 Mayrhofen, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.