Tiroler festival Erl

Erl, 05.07.2018 - 29.07.2018

Het Tiroler Festival Erl viert in juli zijn twintigjarig jubileum. Het internationaal erkende festival is voornamelijk bekend vanwege de optredens van Richard Wagner. Naast andere grootmeesters staan in 2018 Engelse componisten centraal.

Erl staat deze zomer in het teken van muziek met onder andere 9 opera's, 6 concerten met verschillende orkesten en 8 kamermuziekevents. Vorig jaar werd de productie van Rossini's opera 'Guglielmo Tell' zo goed ontvangen, dat dit jaar een nieuwe productie van Rossini op het programma staat: het nu nog onbekende 'Semiramide'. 

Ook staan andere bijzondere opera's, concerten en kameroptredens op het festivalprogramma. Het onbetwiste hoogtepunt van het evenement is het optreden van 'Wagner's Ring', dat vier dagen lang wordt uitgevoerd. Sinds het begin in 1998 heeft het Tirol Festspiele Erl zich ontwikkeld tot een internationaal erkend evenement, dat muziekliefhebbers aantrekt uit heel Europa, de Verenigde Staten en Japan.

 

 

Het Tiroler Festival Erl opent haar 20e verjaardag met componist Cyril Scott. Scott wordt beschouwd als de Engels Debussy en hiermee wordt de toon gezet van deze festival editie. Ook zijn William Walton en Benjamin Britten te horen, uitgevoerd door Ljubka Biagioni en de Sofia Symphonics. Daarnaast spelen Rossini en Verdi ook een belangrijke rol in het programma.

En natuurlijk neemt Richard Wagner opnieuw een prominente plaats in tussen de vele operavoorstellingen en concerten. Op het programma staan de zeer populaire Erler-versie van de 'Ring des Nibelungen', die vier dagen op rij zal worden uitgevoerd, en de productie van 'Tannhäuser', die na zes jaar weer terug keert op het festival. Het Tiroler Festival Erl vindt plaats sinds 1998 en in 2012 is het evenement verhuist naar de huidige, ultramoderne locatie.

Het mooie theater van Erl, © Peter Kitzbichler
Grote plattegrond openen

Data

05.07.2018 - 29.07.2018

Prijsinformatie

20,- tot 90,-

€ 20,- tot € 90,-
Tickets afhankelijk van de voorstelling (€ 20,- tot € 90,-). Informatie en kaartjes op +43 5373 81000 20, via karten@tirol-festspiele.at of online.

Evenementlocatie


6343 Erl

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat