Pianist Paul Lewis, © Kaupo Kikkas
Pianist Paul Lewis, © Kaupo Kikkas

Afgelast

Tiroler Festival Erl

Erl, 20.06.2020 - 02.08.2020

Het zomerprogramma van het Tiroler Festival Erl is voor het eerst onder leiding van Bernd Loebe. Het internationaal erkende festival bevat dit jaar een Wagner-opera en staat tevens in het teken van de 250e verjaardag van Beethoven.

In juli openen het orkest en koor van het Tiroler Festival Erl het zomerseizoen officieel met Johannes Brahms en Alexander Scriabin. Maar in juni start het festival al voor gezinnen en jonge luisteraars met een speciale, moderne versie van Wagner's 'Lohengrin'. De opera staat drie weken later op het podium onder leiding van Zwitserse dirigent Titus Engel en is dé publiekstrekker van het festival. Daarnaast organiseert het Tiroler Festival voor het eerst een opera van Humperdinck: 'The King's Children'.

Het muziekevent staat ook in het teken van de 250e verjaardag van Beethoven en wordt samen met Cemerata Salzburg gevierd. Alle vijf pianoconcerten zijn te horen, voorgedragen door de bekende pianist Paul Lewis, evenals symfonieën nr. 4 en 5. Naast Mendelssohn Bartholdy en Mahler bevat het programma ook jazz van Christian Muthspiel en Orjazztra Wenen, evenals Franui en Edith Wiens Internationale Meistersinger Academy.

Het Tiroler Festival Erl bestaat sinds 1998 en vindt sinds 2012 plaats op een nieuwe, ultramoderne locatie.  

Het mooie theater van Erl, © Peter Kitzbichler
Grote plattegrond openen

Data

20.06.2020 - 02.08.2020

Prijsinformatie

20,- tot 150,-

Tickets afhankelijk van de voorstelling en plaatsen, tussen de € 20,- en € 150,-. Tickets voor het familieconcert (Lohengrin) op 20 juni 2020 bedragen € 12,- (vast tarief).  Informatie en tickets via + 43 5373 81000 20, karten@tirol-festspiele.at of online.

Evenementlocatie


6343 Erl

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.