Wat betekent het om een vreemde te zijn? Theater- en scenarioschrijver Felix Mitterer voor de Zuid-Tiroler nederzetting in Telfs, © Günther Egger
Wat betekent het om een vreemde te zijn? Theater- en scenarioschrijver Felix Mitterer voor de Zuid-Tiroler nederzetting in Telfs, © Günther Egger

Afgelast

Tiroler Volksschouwspel Telfs

Telfs, 16.07.2020 - 31.08.2020

Shakespeare, Kafka, de gebroeders Grimm – wat er ook op het podium staat: de Tiroler Volksschouwspel Telfs zorgt voor een unieke belevenis. Het theaterspel vindt plaats in de Telfs en heeft een nieuwe artistiek leider: regisseur Oliver Karbus.

80 jaar zijn verstreken sinds de Zuid-Tirolers naar aanleiding van de Hitler-Mussolini-overeenkomst moesten beslissen of ze, ondanks het Duitse taalverbod, tot Italië wilden blijven behoren of emigreerden naar het Oostenrijkse Noord-Tirol. Velen kozen voor het laatste en vestigden zich ten noorden van de Brennerpas. De nieuwkomers werden, mede door hun luxueze levensstijl, niet altijd geaccepteerd door de lokale bevolking. 

De vele conflicten in die tijd staan nog altijd in het geheugen gegrift en met het afbreken van veel 'Zuid-Tiroler' huizen komen herinneringen weer naar boven. Ook in Telfs, dat het toneel is van het grootste Tiroler Volksschouwspel. 'Verkaufte Heimat. Das Gedächtnis der Häuser', geschreven door Felix Mitterer, was de titel van een de voorstellingen afgelopen jaren. Het stuk vertelde het verhaal van de Zuid-Tirolers op een van de oorspronkelijke vestigingslocaties. Dit jaar wil Mitterer het tweede deel onder de titel 'Fire Night' op de bühne brengen, waarbij zelfs een opgeblazen hoogspanningsmast ten tonele verschijnt.

In samenwerking met beeldhouwer Franz Wassermann worden diverse thema's naar voren gebracht: hoe voelt het om een vluchteling te zijn? Wat betekent het om een 'vreemde' te zijn? Hoe is het voor de lokale bevolking om vreemdelingen op te nemen in de gemeenschap? 

Naar aanleiding van de herstructurering van de Tiroler Volksschouwspelen veranderde ook de artistieke leiding: vanaf dit jaar staat auteur, regisseur en acteur Oliver Karbus aan hoofd. Karbus heeft zijn sporen verdiend in de culturele sector, onder meer bij het Tiroler Landestheater Innsbruck, het Staatstheater Nürnberg en het Stadttheater Bruneck.

Tiroler Volksschauspiele Telfs, © Günther Egger
Grote plattegrond openen

Data

16.07.2020 - 31.08.2020

Prijsinformatie

De ticketprijzen worden in z.s.m. bekend gemaakt. Kaarten zijn verkrijgbaar via het telefoonnummer  +43 5262 62013, via een e-mail naar kartenoffice@telfs.com of vanaf online via de website van Tiroler Volksschauspiele

Evenementlocatie


6410 Telfs

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.