Genieten van heerlijke Tiroler specialiteiten bij Wirtshäuser, © Tirol Werbung/Verena Kathrein
Genieten van heerlijke Tiroler specialiteiten bij Wirtshäuser, © Tirol Werbung/Verena Kathrein

Tiroler Wirtshäuser

In de Tiroler Wirtshaus cultuur staat niet alleen de traditionele keuken centraal. Ook gezelligheid en het samenzijn met dierbaren zijn belangrijke aspecten.

Of u nu kiest voor graukaas, bier met pretzels of een gastronomisch menu dat geserveerd wordt in een ruim 100 jaar oude Zirbenstube of middeleeuws slot: in de Tiroler Wirthäuser staan gezelligheid en de lokale keuken centraal. In de 124 officieel erkende pensions en restaurants maakt u kennis met de échte Tiroler gastvrijheid en regionale gerechten, bereid volgens authentiek recept. Deze onderscheiden eetgelegenheden zijn eenvoudig te herkennen aan het groene keurmerk ’Tiroler Wirtshaus’.
 

Tiroler Wirtshäuser: specialiteiten van het land in de bergen

De potten en pannen van de Tiroler Wirtshäuser worden gevuld met groenten, fruit uit eigen tuin en van lokale boeren. In de keukens van de Tiroler Wirtshäuser worden de lokale kwaliteitsproducten zorgvuldig verwerkt waarbij veelal jaren oude werkwijzen worden gehanteerd. Op de menukaarten vindt u een diversiteit aan authentieke lekkernijen zoals de bekende ‘Krapfen’ en de zoete, gefrituurde ‘Blattlstock’, die onder andere geserveerd worden tijdens de ‘Marend’, de maaltijd in de namiddag.
 

In de Tiroler Wirtshäusern staat de typische gastvrijheid centraal

De regionale gerechten en lekkernijen zijn een handelsmerk van de Tiroler Wirtshäuser. Maar ook de gezelligheid en de authentieke Tiroler gastvrijheid zijn belangrijke aspecten. Het welzijn van de gasten staat hoog in het vaandel. Met goede service en een aangename sfeer zorgen de gastheren en gastvrouwen er voor dat u met volle teugen kunt genieten van de Tiroler eetcultuur.

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.