Ramolalm bij Vent in Naturpark Ötztal, © Naturpark Ötztal
Ramolalm bij Vent in Naturpark Ötztal, © Naturpark Ötztal

Natuurpark Ötztal

Natuurpark Ötztal staat bekend om zijn veelzijdige landschappen. Het op één na grootste natuurpark van Tirol strekt zich uit over 510 km² met imposante gletsjergebieden, diepe naaldbossen en idyllische meren.

Bossen, bergweiden, rotsachtig landschap met daarboven glinsterend gletsjersijs: het indrukwekkende Ötztal en de Stubaier Alpen kenmerken het gebied van het  Natuurpark Ötztal. Het is de thuishaven van mooie en diverse natuurgebieden waaronder het dennenbos van Obergurgl, het natuurreservaat Windachtal en het beschermde natuurgebied rondom de Piburger See. 67 ijsreuzen vormen samen 95 m² gletsjergebied en het witte berglandschap steekt prachtig af tegen de blauwe lucht. Wie de tocht van het dal naar de top maakt, ervaart de diversiteit in vegetatie en het klimaat in de Alpen. Langs de route passeert u varens, wilde orchideeën, diverse alpenmoerrassen en kleurrijke rotsformaties.

Bossen, bergweiden, rotsachtig landschap met daarboven glinsterend gletsjersijs: het indrukwekkende Ötztal en de Stubaier Alpen kenmerken het gebied…

toon meertoon minder

Onze wandeltip in Naturpark Ötztal

Natuurpark gemeentes Ötztal

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.