Lienz/Osttirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Lienz/Osttirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer

Drauradweg

De vlakke wegen, idyllische picknickplekken en leuke speelmogelijkheden langs de route maken de Drauradweg een geliefde fietsroute voor recreatieve fietsers en gezinnen.

De Drauradweg (366 km) begint in Toblach in Zuid-Tirol (Italië) en loopt door het merenlandschap van Karinthië naar het eindpunt in Maribor (Slovenië). Deze route is vooral populair bij gezinnen door de vlakke wegen in het dal.


Leuke stops

Van grote attracties zoals het Wichtelpark nabij Sillian tot leuke stops zoals het ‘Aigner Badl’, het enige bewaard gebleven ‘Bauernbad’ met zijn minerale bronnen in Abfaltersbach. Ook de stad Lienz is absoluut een bezoek waard. Naast dit prachtige kleine stadje komt u langs bijzondere archeologische bezienswaardigheden in het Obere Drautal, zoals de ca. 2000 jaar oude Romeinse stad Aguntum en de ‘Karinthische poort’. Wie heel de route wil afleggen kiest voor een 5-daagse of 8-daagse fietstocht (Engels). Onderweg kunt u genieten van de traditioneleOsttirolerspecialiteiten bij één van de Drauradweg restaurants. De aangesloten restaurants hebben een kookboek samengesteld met de beste en meest authentieke recepten.


Het is ook mogelijk een deel van de Drauradweg te verkennen met dagtochten. Via de twee onderstaande etappes krijgt u een voorproefje van de Drauradweg. Het 35 kilometer lange deel in Oost-Tirol neemt u mee vanaf de Italiaanse grens door Sillian naar Lienz. De 15 km lange etappe langs Lavant en Nikolsdorf brengt u tot aan de grens van de provincie Karinthië.  

Etappes op de Drauradweg
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.