Lienz/Osttirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Lienz/Osttirol, © Tirol Werbung/Frank Bauer

Drauradweg

De vlakke wegen, idyllische picknickplekken en leuke speelmogelijkheden langs de route maken de Drauradweg een geliefde fietsroute voor recreatieve fietsers en gezinnen. Het Tiroler deel van de klassieke fietsroute van Arnbach/Sillian naar Nikolsdorf aan de Karinthische grens is 50 kilometer lang en passeert tal van excursiebestemmingen en bezienswaardigheden.

Deze route is vooral populair bij gezinnen met kinderen dankzij de vlakke wegen in het dal.

Het goed bewegwijzerde en continu geasfalteerde pad leidt keer op keer langs treinstations, zodat je de etappe op elk moment kunt inkorten. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur komen aan hun trekken bij het opgravingsterrein Aguntum, Schloss Bruck in Lienz en de archeologische collectie Lavant. Ook kunt u zich ontspannen laten verwennen in de Aigner Badl. Kinderen worden vermaakt tijdens een bezoek aan het avonturenpark Wichtelpark in Sillian, de Galitzenklamm, het Lienzer Dolomietenbad en ook het Vitalpinum, waar een brouwerij, kruidentuin en een avontuurlijke speeltuin te vinden zijn.

Het Drauradweg is in 2016 bekroond door de ADFC (Algemene Duitse Fiets Club) en behoort daarmee tot de beste internationaal bekende fietspaden.

Deze route is vooral populair bij gezinnen met kinderen dankzij de vlakke wegen in het dal. Het goed bewegwijzerde en continu geasfalteerde pad leidt…

toon meertoon minder

Etappes op de Drauradweg

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.