Schloss Fernstein in Nassereith, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Schloss Fernstein in Nassereith, © Tirol Werbung/Frank Bauer

Via Claudia Augusta

Op de Via Claudia Augusta passeert u tal van historische steden en maakt u kennis met culinaire gerechten en lekkernijen van toen.

Treed in de voetsporen van de Romeinen en doorkruis Tirol. Op de Via Claudia Augusta passeert u tal van historische steden en maakt u kennis met culinaire gerechten en lekkernijen van toen.

Bijna 2000 jaar gelegen begonnen de Romeinen aan het 60 jarige bouwtraject van deze handeslroute tussen Adria en Augsburg. Deze weg betekende voor keizer Claudius een aanzienlijke verbetering van het militaire verkeer en het transport van goederen. Waar ooit de legioenen passeerden, geniet u nu van een 130 km lange traject waarbij Tirol zich van zijn mooiste kant laat zien. Drie etappes van de Via Claudia Augusta voeren door Tirol en lopen van Füssen bij de Duitse grens, over de Fernpass naar Landeck verder langs Nauders tot aan de Reschenpass en de Italiaanse grens. Op beide bergpassen is het mogelijk een deel, of het gehele traject, af te leggen per shuttlebus.

Treed in de voetsporen van de Romeinen en doorkruis Tirol. Op de Via Claudia Augusta passeert u tal van historische steden en maakt u kennis met…

toon meertoon minder

Etappes van de Via Claudia Augusta

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.