Bodenalm Loipe Scharnitz

loipe gesloten

Verheug u op een langlauf avontuur door het wonderschone, bosrijke landschap. Vanwege het hoogteverschil en de (beperkte) preparatie van de loipe, is dit traject af te raden voor beginners. Wanneer er voldoende verse sneeuw is gevallen, is de loipe echter ook geschikt voor minder ervaren langlaufers met een goede conditie.

Grote plattegrond openen

Lengte

6,7 km

Hoogte­verschil

110 m

Status

loipe gesloten

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

1.050 m1.000 m

Stijl

Downloads

Routebeschrijving

  • Startmogelijkheden/parkeren: de weg van Scharnitz naar Seefeld (in dorpsdeel Giessenbach, circa 2 km ten zuiden van het centrum van Scharnitz) buigt af richting Leutasch. In deze zijstraat kunt u parken en direct starten op de loipen in noordelijke of zuidelijke richting. Hiervoor hoeft u de straat niet over te steken. De officiële parkeerplaats is niet geschikt voor slede-langlaufers, aangezien u op de loipe in het noordelijke deel twee keer de straat over dient te steken.
  • De loipen voert ten zuiden van Scharnitz circa 2 km in zuidelijke richting. Hier stapt u in de loipe van de Querstraße richting Leutasch. De loipe loopt over weides in zuidelijke richting het bos in, waar u een grote hoeveelheid natuurpracht treft. Daarna slingert de weg met enkele bochten door het bos en deels langs de kreek. Na drie kilometer is er een korte maar steile klim met een stijgingspercentage van 10%. Deze wordt gevolgd door een even steile afdaling.
  • Het terrein verloopt enigszins schuin op de aflopende gedeeltes. Aangezien er op dit gedeelte geen spoor is, is de afdaling extra lastig voor slede-langlaufers. Door het ontbreken van het spoor bij meerdere kleine afdalingen, zijn deze (vooral op ijzige delen) lastig te bedwingen.
  • Door het regelmatig ontbreken van de sporen, is de loipe gecategoriseerd als rood en niet aan te raden voor beginners. Bij verse sneeuwval geniet u hier van veilige afdalingen (zonder ijzige delen) en afwisselend langlaufplezier.

 

 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Bodenalm Loipe Scharnitz (47.37115,11.23372)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.