Seeloipe Oberautal Achenkirch

loipe gesloten

In het Oberautal staat u een afwisselende loipe te wachten, die over weides en door bossen voert. De korte variant is uiterst geschikt voor beginnen langlaufers. Voor de lange variant is een goede conditie vereist, alsmede een goede techniek om de afdalingen met succes te bedwingen.

Grote plattegrond openen

Lengte

7 km

Duur

1 uur 30 min

Hoogte­verschil

140 m

Status

loipe gesloten

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

1.000 m930 m

Stijl

Downloads

Routebeschrijving

  • Startmogelijkheden/parkeren: het startpunten van Seeloipe Oberautal zijn bij Sparmarkt Eder en bij Camping Achensee (Alpen-Caravanpark Achensee). Op beide locaties is voldoende parkeergelegenheid. Bij de parkeerplaats van Sparmarkt Eder dient u de straat over te steken om de loipe te betreden. Bij de parkeerplaats van Camping Achensee heeft u directe toegang tot de loipe.
  • Vanaf Sparmarkt Eder loopt de loipe over weides in de richting van Achensee. Op dit gedeelte in het dal dient u twee straten over te steken, wat bij voldoende sneeuw geen enkel probleem is. Later gaat de loipe langs de oever van de Oberau licht bergopwaarts. Kort na het bereiken van de bosrand kunt u vroegtijdig omkeren en beginnen aan de terugweg.
  • Wanneer u geen gebruik maakt van het omkeerpunt, begint u aan het meer intensieve traject. Hierbij steekt u de rivierbedding over en bereikt u omkeerpunt ‘Gamslahner’. Wanneer u het bos uit bent, treft u aan uw linkerzijde een prachtige waterval. Over de weides en na weer twee straten te zijn overgestoken, arriveert u bij het Schrambacher Hof. Kort daarna bereikt u het beginpunt.
  • Deze middelzware langlaufloipe strekt zich uit over 5 km (eerste omkeermogelijkheid) tot 7 km (naar Gamslahner), waarbij 60 tot 100 hoogtemeters worden overbrugd. De Seeloipe Oberautal is gratis toegankelijk en geopend van half december tot half april

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Seeloipe Oberautal Achenkirch (47.50936,11.70281)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.