Skiën in Matrei in Osttirol, © Tirol Werbung/Robert Pupeter
Skiën in Matrei in Osttirol, © Tirol Werbung/Robert Pupeter

Veiligheid op de piste

Wanneer u de piste betreedt is het belangrijk dat u de gedragsregels van de Internationale Ski Federatie (FIS) in acht neemt en aandacht besteed aan de veiligheid tijdens het skiën of snowboarden.

Houd u aan de gedragsregels van de Internationale Ski Federatie (FIS) en besteed aandacht aan de veiligheid tijdens het skiën of snowboarden. Hierdoor verkleint u de risico’s op een ongeval en kunt u met volle teugen genieten van het skiën.

Denk altijd aan de veiligheid tijdens het skiën en zorg ervoor dat u geen ongeluk veroorzaakt. Volg deze tips om de risico’s te minimaliseren:

 • Ken uw eigen prestatieniveau. Besteed aandacht aan de veiligheid tijdens het skiën en maak alleen gebruik van pistes die geschikt voor u zijn. De routes zijn onderverdeeld in blauwe (eenvoudig), rode (gemiddeld) en zwarte (moeilijk) pistes. Alle pisten worden regelmatig gecontroleerd en geprepareerd.
 • Herken goed materiaal. Zorg ervoor dat u het juiste ski of snowboard model koopt of huurt die bij u past en laat een expert de bindingen controleren. Vertrouw de expert, zij helpen u graag. 
 • Ken uw eigen grenzen. Ga de berg af met een snelheid gepast is voor de piste en de weersomstandigheden. Vermijd springen op de piste wanneer u de juiste techniek beheerst.
 • Ken de FIS regels. U bent verplicht de gedragsregels van de wereldwijd geldende Internationale Ski Federatie in acht te nemen en zo de veiligheid op de pistes te waarborgen.
   

Veilig skiën met de FIS regels

De FIS regels gelden voor alle wintersporters en verhogen de veiligheid van uzelf en mede wintersporters tijdens het skiën en snowboarden.

 • Houd rekening met anderen en bied hulp in noodgevallen
 • Ski op een tempo dat u aankunt
 • Kies uw route op de piste en let op de borden en bewegwijzering
 • Wees attent bij het inhalen. Kijk uit voor andere skiërs bij het betreden van en verplaatsen op de piste
 • Wees voorzichtig bij het stoppen, stijgen en dalen
 • Vanwege de legitimatieplicht dient u op de piste altijd een identiteitskaart of paspoort bij u te hebben.
   

Gecertificeerde skiliften voor ski veiligheid

De uitstekende infrastructuur in Tirol draagt bij aan een veilige skivakantie. De skiliften worden jaarlijks uitvoerig gecontroleerd en worden om de vijf jaar zorgvuldig onderzocht door externe deskundigen. Tijdens regelmatige trainingen krijgen medewerkers basis en gevorderde trainingen waarbij zij om leren gaan met noodsituaties. 

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.