Haiminger appels
Haiminger appels

Haiminger appels

De genottocht Haiminger appels leidt langs de Inn door talrijke fruitboomgarden, waarin ongeveer 60.000 bomen worden gecultiveerd, die jaarlijks 700 ton appels leveren. Maar bij de hooglandse appels gaat het niet om de kwantiteit maar vooral om de kwaliteit, die op de traditionele cultuurtechnieken baseert.

  • Vanaf het gemeentehuis in het dorpscentrum van het appeltelersdorp Haiming, wendt men zich op de “oude rijksweg” naar het noordoosten, naar de deelgemeente Magerbach. Nadat men over de brug over de Inn is gegaan, begint bij het Haiminger Raftingcentrum de appelstraat. De goed bewegwijzerde straat is tegelijkertijd de Inn-fietsweg.
  • Het 4 km lange traject is uitstekend geschikt voor gezinnen, want het verloopt vlak en wordt uitsluitend door wandelaars, fietsers en landbouwvoertuigen gebruikt. De wandeling op de fietsweg tot aan de Silzer deelgemeente Simmering is door fruitboomgaarden omzoomd. Op een paar spalieren geven borden de vruchtsoorten aan. Op het laatste deelstuk voor de Innbrug Simmering bieden zes vanouds gevestigde boerderijen, die allemaal in dezelfde stijl en in dezelfde proporties zijn gebouwd, een bijzonder mooi beeld.
  • Voor de terugweg steekt men de Inn over, buigt na weinige meters binnen het gemeentegebied van Silz links af en wandelt door het bosperceel “Pirchet”.  Daarna leidt de weg door het open veld en door fruitboomgaarden weer terug naar het dorpscentrum van Haiming.
  • Begeleide wandeling: in de oogsttijd begeleidt een vakman de genotwandelaar door de appelplantages. U krijgt daarbij uit eerste hand informatie ober de appelteelt en over de verschillende soorten en de ontwikkeling van deze landbouwtak. Ten slotte wordt het appelmagazijn in Haiming bezichtigd en worden appels, sappen en brandewijnen geproefd.

Vanaf het gemeentehuis in het dorpscentrum van het appeltelersdorp Haiming, wendt men zich op de “oude rijksweg” naar het noordoosten,…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Haiming

Eindpunt

Haiming

Lengte

9,3 km

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

668 m

Hoogtemeters bergopwaarts50 m
Hoogtemeters afdaling50 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Haiming, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.