© Jannis Braun
© Jannis Braun

Goudkleurig landschap en weids uitzicht: herfstwandelingen in Tirol

Bij elke stap het geluid van knisperende bladeren en omringd zijn met uitzicht op goudkleurige bossen: de herfst biedt een prachtig decor voor heerlijke wandelingen. In Tirol zijn er vele routes te ontdekken die perfect zijn voor mooie herfstwandelingen.

In de herfst voelt het alsof de natuur een stapje terug doet. De rust die dit met zich meebrengt, nodigt uit voor een ontspannen uitstapje in de frisse berglucht. Het Tiroler landschap biedt gezinsvriendelijke wandelingen die bijzonder geschikt zijn als herfsttoer. De paden zijn gemakkelijk te bewandelen en blijven ook bij nat weer goed begaanbaar. De tocht neemt u mee langs goudkleurige bossen, kleurrijke alpenweiden en imposante kloven. Aanraders zijn onder meer de wandeling bij Kramsach door de Tiefebachkloof die omringd is met herfstgekleurde bomen of de Pfundser Tschey wandeling. Hier fotografeert u onderweg authentieke Tiroler plaatjes: oude, rustieke hooischuren op glooiende heuvels met goudkleurige lariksbossen op de achtergrond. Een herfstuitje naar de Eulenwiesen op de Serles staat ook op de bucketlist. Wie op zoek is naar meer uitdaging, volgt de wandeling naar de Binsalm in het Natuurpark Karwendel. Het startpunt is al een bezienswaardigheid op zich: de eeuwenoude bomen van de kleurrijke Ahornboden bij Eng. 

In de herfst voelt het alsof de natuur een stapje terug doet. De rust die dit met zich meebrengt, nodigt uit voor een ontspannen uitstapje in de…

toon meertoon minder

De mooiste herfstwandelingen in Tirol

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.