© Tirol Werbung/Gleirscher
© Tirol Werbung/Gleirscher
© Tirol Werbung/Gleirscher
© Tirol Werbung/Gleirscher

Etappe 09: Tulfes - Mayrhofen

Op de langste klim van de Tirol Mountain Bike Safari voert over de Geiseljoch van het Inntal naar het Zillertal, allemaal op eigen spierkracht.

Echter, bij het bereiken van de top vergeet u al het harde werk. U wordt beloond met uitzicht op het prachtige Inntal en het tegenovergelegen Karwendelgebergte. De afdaling vanaf de Geiseljoch begint aanvankelijk in hoog alpine terrein, maar verandert geleidelijk aan in weilanden en voert naar het Tuxer Tal. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte ondereaan op deze pagina. 

Echter, bij het bereiken van de top vergeet u al het harde werk. U wordt beloond met uitzicht op het prachtige Inntal en het tegenovergelegen…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Tulfes

Eindpunt

Pertisau

Bergketen

Lengte

56,4 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.280 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.950 m
Hoogtemeters afdaling2.220 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Tufles

U verlaat het dorp Tulfes in oostelijke richting over smalle wegen. De route gaat vanaf het Inntal richting Volders en vervolgens over de Innradweg. Na het dorp Kolsass te zijn gepasseerd, gaat u vanaf Weer rechtsaf richting Weerberg. Hier begint de klim vrij steil op de Geiseljoch, vervolgens van Mitterweerberg met een flauwe stijging over asfalt naar Gasthof Innerst op 1.300 meter. Vervolgens gaat het parcours omhoog langs een bosweg voorbij de Weidener Hütte (Nafinghütte) op 1.800 meter. Na deze mogelijkheid om een pauze in te lassen, voert het laatste deel van de klim over een grindpad met prachtig uitzicht op het dal en het meer. De laatste 100 hoogtemeters gaan minder snel. Vanaf top volgt u het parcours over een grindpad naar Hobalm. Na een korte klim rijdt u naar beneden over een asfaltweg tot aan Vorderlanersbach in het Tuxer Tal. Van daaruit loopt de route veder berafwaarts over de weg naar Finkenberg en met een kleine omweg naar het Zemmtal tot aan Mayrhofen. 

Eindpunt: Mayrhofen

Alternatieve route
Wie liever niet veel hoogtemeters bergopwaarts wilt maken, is het aan te raden etappe 9 en 10 weg te laten en direct de route naar Pertisau te nemen (het startpunt van etappe 11). 
U verlaat het dorp Tulfes in oostelijke richting over smalle wegen. Na twee rivierdalen te zijn gepasseerd rond de plaats Weer en een tussentijdse klim, loopt de weg vrij steil het Inntal in. Hier wisselt u naar de noordelijke dalzijde en vervolgt u de route via de omvangrijke Innradweg, die al snel naar Jenbach voert. Na de snelwegtunnel en het kruisbeeld met bankje, begint de klim over de 'München Venezia' richting Achensee, ver weg drukke hoofdweg. Nadat u boven in Maurach bent gearriveerd, bereikt u na een kort gelijkmatig stuk de Achensee 'Promenade' en geniet u van de laatste meters tot Pertisau.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 09: Tulfes - Mayrhofen (47.257909979,11.533306065)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.