Singletrail
Högtrail

Vanaf de Högsee slingert de gemakkelijke Högtrail over een lengte van 3,8 kilometer het dal in naar Serfaus. De gemakkelijke route biedt beginners de mogelijkheid hun eerste mountainbike-ervaring op te doen. Maar ook gevorderde rijders zullen van de route genieten. Dankzij de slimme constructie met talrijke golven en bochten zorgt de duurzaam aangelegde single trail voor veel flow. Terwijl natuurlijke bermen en kleine Northshore-elementen een achtbaangevoel creëren, zorgen zachte wortelpassages zelfs voor een beetje sensatie.

Celine Blochberger

"De Högtrail is een flow trail die geschikt is voor iedereen, zowel beginners als ervaren bikers zullen zich hier vermaken."

Celine Blochberger, MTB-Coach

Grote plattegrond openen

Startpunt

Hög

Eindpunt

Komperdellbahn Talstation

Bergketen

Samnaungroep

Lengte

3,8 km

Reistijd

0 uur 20 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijke single trail

Hoogte

1.814 m1.489 m

Hoogtemeters afdaling320 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats aan het begin van Serfaus

 

Trail-Status

www.bike-sfl.at

 

Downloads

Routebeschrijving

De blauwe Hög route is perfect om onder de banden te nemen na de groene Alpkopftrail route. U kunt ook de Alpkopf kabelbaan nemen naar het middenstation. Na het verlaten van de kabelbaan, rechtsaf en gaan!

Met de perfecte mix van bochten en kleine golfjes biedt de duurzaam aangelegde single trail veel flow en zorgt hij voor veel momenten van geluk. Het handelsmerk van de route, die de classificatie S1 heeft, is de vloeiende afdaling door bosgebied. Onder schaduwrijke bomen leidt de route over 355 meter diepte het dal in naar Serfaus. Dankzij de Northshore elementen die over het moerassige terrein leiden, is er altijd een rollercoaster gevoel.

Zelfs ervaren motorrijders komen hier zeker aan hun trekken. Lichte wortelpassages en kleine golven zorgen voor de nodige uitdaging op weg naar beneden in de vallei. Er zijn nauwelijks grenzen aan uw snelheid - afgezien van uw eigen rijvaardigheid.

Vanuit Serfaus kunt u met de Alpkopf of Komperdell kabelbaan of met de Sunliner terug naar de hogere toppen en single trails.

Tip: Als u wilt afkoelen en er even tussenuit wilt, neem dan een pauze aan de Högsee - voor een duik, een boottochtje of een stop voor een drankje. 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Högtrail (47.03778,10.58028)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.