Alpbach

Alpbach heeft een van de strengste bouwvoorschriften in Tirol om ervoor te zorgen dat het traditionele karakter behouden blijft. Ook huisvest de gemeente het internationale European Forum Alpbach.

De weg die Alpbach met het Inntal verbindt is minder dan een eeuw geleden gebouwd. Hiervoor waren de 'Aibecka', zoals de inwoners van Alpbach zichzelf noemen in hun onmiskenbare dialect, zo goed als afgesloten van de buitenwereld. Het mag dan ook duidelijk zijn dat in deze uithoek van Tirol men erg trots is op hun onafhankelijkheid 

Strenge regels die afstammen uit de jaren '50 hebben ervoor gezorgd dat Alpbach zijn traditionele charme heeft weten te behouden. Inwoners noemen het nog steeds 'het mooiste dorp van Oostenrijk', verwijzend naar de titel die in 1980 werd toebedeeld aan Alpbachtal. Ondanks de zeer conservatieve bouwvoorschriften is Alpbach sinds de oprichting van het European Forum Alpbach 70 jaar geleden het centrum van het 'cutting-edge'-debat. Deze jaarlijkse bijeenkomst trekt experts en beleidsmakers uit de hele wereld naar dit deel van Tirol voor toespraken, debatten en workshops over economische en politieke onderwerpen. 

Zomer

  • De regio Alpbachtal en Tiroler Seenland is onderscheiden met de Oostenrijkse ‘Wandersiegel’. Het overgrote deel van de wandelingen, die in Alpbach starten, loopt door de Kitzbüheler Alpen.
  • In het zonovergoten Alpbach in de Kitzbüheler Alpen, dat ongeveer 2.500 inwoners heeft, vindt u accommodaties in alle categoriën.

Winter

  • In het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau vindt u optimale omstandigheden om te skiën en te snowboarden.
  • Het glooiende landschap van het Alpbachtal is zeer geschikt om sneeuwschoenwandelingen te maken.
  • Met het duurzame congres centrum Alpbach profileert Alpbach zich als vooruitstrevend dorp.
  • Als u bijzondere eisen stelt aan uw accommodatie wordt u in Alpbach op uw wenken bediend. Van een viersterren superior hotel tot een verblijf in een appartement in één van de typische houten huizen in Alpbach, alles is mogelijk.

De weg die Alpbach met het Inntal verbindt is minder dan een eeuw geleden gebouwd. Hiervoor waren de 'Aibecka', zoals de inwoners van Alpbach…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Alpbach

Alle activiteiten+
© Böglerhof
© Congress Centrum Alpbach
© Alpbachtal Seenland Tourismus

Populaire accommodatie in Alpbach


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Alpbach

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Alpbach, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.