Innervillgraten

Bergsportdorp voor rustzoekers: het kleine bergdorp Innervillgraten in Oost-Tirol is ongerept, idyllisch en ver weg van de drukte van deze wereld.

De gemeente met 950 inwoners ligt op de grens met Zuid-Tirol in het binnenste deel van het Villgratental, dat aftakt van het Pustertal. Innervillgraten richt zich op natuurgericht toerisme in een intact landschap. Het draait allemaal om afremmen, je zoekt tevergeefs naar het grote skigebied. In de zomer trekken wandelaars en bergbeklimmers naar het dorp. Hier zijn een aantal prachtige tochten te maken, bijvoorbeeld naar de Almdorf Oberalleralm, naar de Kamelisenalm of naar de Schwarzsee, met 2.455 meter het hoogste bergmeer van Oostenrijk. Op de weg naar boven kom je verspreid diverse boerderijen tegen. Ook een rustpauze op het uitkijkplatform bij de Klappbach-waterval is populair. Mountainbikers kunnen hun conditie testen op de 25 kilometer lange mountainbikeroute. Wintersportliefhebbers komen vooral vanwege de mogelijkheden voor langlaufen en toerskiën. En als u zichzelf na een dag sporten wilt trakteren, vindt u in Innervillgraten zelfs een gastronomisch restaurant met de "Gannerhof".

De gemeente met 950 inwoners ligt op de grens met Zuid-Tirol in het binnenste deel van het Villgratental, dat aftakt van het Pustertal…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Innervillgraten


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Innervillgraten

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Innervillgraten 79, Innervillgraten, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.