Kartitsch

Bergsportdorp in het Gailtal: Omringd door de uitlopers van de Lienzer Dolomieten in het noorden en de bergketen van de Karnische Alpen in het zuiden, ligt Kartitsch op 1.356 meter hoogte aan het begin van het Gailtal.

In de gemeente, die deel uitmaakt van de vakantieregio Hochpustertal, wonen ruim 800 mensen. Het schilderachtige Gailtal is het hoogste dal van Oost-Tirol en stijgt tot 1.525 meter op het Kartitscher-zadel. In het zuiden bereikt de gemeente de grens met het Italiaanse Zuid-Tirol. Hier loopt de Karnische Höhenweg, een indrukwekkende, 155 km lange bergkamwandelroute op ruim 2.000 meter boven zeeniveau. Houdt u niet van deze hoogte, dan kunt u overstappen op de Gailtaler Höhenweg. In de winter is de Obstans IJsgrot een bijzondere ervaring, die - met een goede uitrusting - tot een diepte van 100 meter kan worden beklommen. Wintersportliefhebbers zijn blij met de lokale sneeuwrijkdom en het kleine Kartitscher-skigebied, dat niet alleen pistes heeft die geschikt zijn voor beginners, maar ook tot een hoogte van 1.820 meter reiken.

In de gemeente, die deel uitmaakt van de vakantieregio Hochpustertal, wonen ruim 800 mensen. Het schilderachtige Gailtal is het hoogste dal van…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Kartitsch


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kartitsch

Aankomst Kartitsch

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kartitsch 80, Kartitsch, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.