Dat is 'Bewust. Zijn.'

Vakantie vieren met geweldige ervaringen en een kleine footprint - is dat echt mogelijk? Wij denken meteen: natuurlijk! Vandaar dat we deze speciale 'Bewust. Zijn.' rubriek hebben gecreëerd. Een pagina vol verhalen en inspiratie over hoe makkelijk en gevarieerd een duurzame vakantie in Tirol kan zijn.

We willen ons niet beter voordoen dan we zijn, maar we willen ook laten zien dat het niet moeilijk is om dingen beter aan te pakken. In Tirol zijn er veel doordachte initiatieven, want er zijn veel mensen en gasten die aan de toekomst denken. En 'verbeteren' betekent niet automatisch 'veranderen' of 'opgeven', dus er zijn heel veel fijne manieren om volop te genieten tijdens je vakantie in Tirol. 

Op 'Bewust. Zijn.' vertellen pioniers, creatievelingen en rolmodellen hun verhaal. We ontmoeten experts, ondernemers, hoteliers en bezoekers. Feiten en cijfers leggen we open en bloot op tafel. We willen inspireren en stof tot nadenken geven om zo het besef te creëeren dat er op grote schaal veel oplossingen mogelijk zijn. Op deze manier krijgen verbeteringen erkenning wat motiveert tot verandering. En niet te vergeten: terugblikken op het verleden geeft vaak antwoorden voor acutele vragen. 

Het onderwerp is divers. Het varieert van authentieke regionale gerechten tot moderne, landelijke 'sharing'-initiatieven, die overal in Tirol te vinden zijn, voor het delen van sportartikelen. Van fijne tips over hoe gemakkelijk het is om met het openbaar vervoer naar de bergen af te reizen, tot handige tricks van echte Tiroler locals: 'hoe kun je afval vermijden bij het inpakken van je snack als je de bergen in gaat?'. We geven inspiratie over activiteiten in de buitenlucht die vrijwel geen C02-voetafdruk achterlaten, van wandelen en paragliden tot 'wild zwemmen'. Grote luxe hotels vertellen hoe zij erin slagen om volledig ecologisch te bouwen: door enkel gebruik te maken van lokale houtsoorten en isolatie van Tiroler schapenwol. Natuurlijk worden ook de grote aspecten aan de kaak gesteld: hoe schoon is de energie in Tirol? Waarom zijn innovatieve mobiliteitsconcepten zo succesvol in de Tiroler dalen?

'Bewust. Zijn' is een pagina met goed doordachte initiatieven - met de laatste uitdagingen en oplossingen.

Veel plezier met het lezen! Wij hopen dat deze bijzondere Tiroler verhalen en ideeën inspireren! 

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.