Familie skivakantie in de eerste vakantieregio in het Zillertal

Aan het begin van het Zillertal is het skigebied Spieljoch-Fügen een afwisselend, gezinsvriendelijk wintersportgebied – goed bereikbaar, goed uitgerust en leuk voor alle leeftijden.

Een eigen winterse familiewereld: met tien liften, overzichtelijke pistes en brede pistes is de Spieljoch een perfecte familieberg. Onder het dalstation van de Spieljochbahn is een oefenterrein met een tovertapijt en op de berg zijn er aparte zones voor beginners. Bij het bergstation bieden skischolen op leeftijd afgestemde zorg voor pauzes en ontspanning. In de Zwergerl Club-kleuterschool worden zeer jonge gasten, van peuters tot schoolkinderen, liefdevol opgevangen en verzorgd, terwijl hun ouders kunnen gaan skiën.

Er zijn ongeveer 21 kilometer aan pistes beschikbaar, meestal van middelzware moeilijkheidsgraad. Funslope, snowpark en racehelling bieden afwisseling en actie. Plezierskiërs komen aan hun trekken op een lange, besneeuwde afdaling in het dal. De vijf kilometer lange rodelbaan is een heerlijk familieplezier. Zowel in het restaurant in het bergstation als in de alpen- of skihut komen skiërs goed aan hun trekken. Buiten de pistes verleidt een bergwandeling naar de Spieljoch of de Erlebnistherme Zillertal.

BESPAREN. Voor de oefenhelling bij het dalstation van de Spieljochbahn geldt: gratis gebruik voor kinderen tot 10 jaar - daarna gereduceerde tarieven. Er zijn kinder- en jeugdtarieven voor het skigebied die zijn ingedeeld naar leeftijd. Ook zijn er gezinskortingen bij de aanschaf van seizoenskaarten.

KINDERSKISCHOOL. Met de professionals van skischool Skicheck leren kinderen en jongeren de basistechnieken van het skiën op een leeftijdsgebonden manier. Voor pauzes heeft de skischool zelfs comfortabele extra ruimtes in de dal- en bergstations, ook de protégés kunnen er eten. Het programma van de skischool Kostenzer is eveneens uitgebreid en biedt naast skicursussen ook lunchbegeleiding met eten in het bergrestaurant en een juniorrace. In de skischool Total maken kinderen vanaf vier jaar kennis met de basis en kneepjes van de wintersport. De skischool Aktiv biedt ook extra kinderskilessen voor een perfecte start.

SKIVERHUUR
Sport Unterlercher in Fügen
Alpine skiverhuur in Fügen
Bründl Sports in Fügen (dalstation)

BERGRESTAURANTS voor gezinnen
Bergzolder bij het bergstation

Familie skigebieden in de regio


 Kaart

Erste Ferienregion im Zillertal: Top belevenissen buiten de piste

Toon meer +

Meer vakantie activiteiten in Erste Ferienregion im Zillertal


Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.