Familie skivakantie in het Pillerseetal

In de winter is de regio Pillerseetal vooral interessant voor gezinnen met oudere kinderen. Dit komt door de vele speel- en fun-elementen in de skigebieden, maar ook door de toegang tot een van de grootste wintersportarena's van Oostenrijk.

Geen enkele regio in Tirol heeft zoveel sneeuw als het Pillerseetal - officiële meetgegevens bewijzen dit. Ideaal voor een wintersportvakantie met het hele gezin, want vooral kinderen houden van de witte pracht. De drie lokale skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Pillersee/Buchensteinwand en Steinplatte Waidring bieden speciaal voor tieners actievolle spel- en plezierelementen. Hoogtepunten zijn onder meer Timok's Coaster in Fieberbrunn en het Trias Kinderland in Waidring.

Soms brengt een onderbreking van het skiën nieuwe kracht. Een bezoek aan het wellnesscentrum "Energiebrunnen" in Fieberbrunn of het Alpensportbad in Ortisei is bijvoorbeeld de moeite waard. Aan de andere kant zijn de vier verlichte rodelbanen in het PillerseeTal en de Alpine Coaster "Timok's Coaster" sneller. Een ander hoogtepunt van de regio is het grootste toegankelijke kruis op de top, de Jakobskreuz op de Buchensteinwand.

BESPAREN. Alle drie de skigebieden richten zich met name op gezinnen met kortingen voor kinderen en jongeren en bieden elk hun eigen speciale tarieven.

KINDERSKISCHOOL. Met vier kinderskischolen is het Pillerseetal bijzonder sterk. Bij de S4 snowsport ski- en snowboardschool in Fieberbrunn worden alle leeftijdsgroepen en niveaus goed verzorgd. Ook jongeren komen aan hun trekken met freestyle cursussen. Een van de eerste skischolen in Tirol was de skischool Sport Widmann in Fieberbrunn, die traditie en innovatie altijd heeft gecombineerd. In St. Ulrich am Pillersee biedt de skischool Pillerseetal haar tientallen jaren professionele ervaring aan jong en oud. Skileraren van wereldklasse delen hun technische kennis en hun enthousiasme voor de sneeuwsport in de Snowsports skischool in Waidring.

SKIVERHUUR
Widmann skiverhuur in Fieberbrunn
Intersport Günther in Fieberbrunn en Ortisei
Skiverhuur S4 in Fieberbrunn
Intersport Kienpointner in Waidring

BERGRESTAURANTS voor gezinnen
Streuboden Alm, Fieberbrunn-kabelbaan
Het vision-restaurant Buchensteinwand Pillersee
Panoramarestaurant Kammerkör, Steinplatte Waidring

Familie skigebieden in de regio


 Kaart

Kitzbüheler Alpen - PillerseeTal: Top belevenissen buiten de piste

Kitzbüheler Alpen - PillerseeTal: Gespecialiseerd in familie accommodaties in de regio

Meer vakantie activiteiten in Kitzbüheler Alpen - PillerseeTalAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.