Familie skivakantie in het Pitztal

Kleinere kinderen die voor het eerst op de ski's staan, verliezen al snel hun onzekerheid in het familieskigebied Hochzeiger. En omdat er ook buiten de pistes volop aanbod is, hoeven ouders geen skiliefhebbers te zijn.

De infrastructuur op de zonnige Hochzeiger is ideaal voor gezinnen, omdat het skigebied compact is en de afstanden tussen skischool, skiverhuur en pistes kort zijn. Kinderen leren hun eerste bochten in de skicursus in het dal, voordelig zonder liftticket. Meer ervaren kinderen kunnen zich uitleven in het snowpark. Pitzi's kinderparadijs staat garant voor optimale opvang. In het indicatorrestaurant op het middenstation kunnen kinderen de bouldermuur, behendigheidsspelletjes en interactieve speelelementen in de grote speelkamer uitproberen voordat ze weer de piste opgaan. Voor ouders of grootouders die geen zin hebben om te skiën, is de klim naar het bergstation de moeite waard. Met koffie en gebak kunt u vanaf het terras van het bergrestaurant genieten van het uitzicht, de winterwandelroute verkennen of de zes kilometer lange rodelbaan uitproberen, die uw kinderen later zeker willen uitproberen.

Ook tijdens een skivakantie is er veel te beleven, bijvoorbeeld een snowcat-rit, een backstage-tour achter de technische schermen van het skigebied of een korte winterwandeling door het dennenbos bij het middenstation, waar de snel bereikbare, 12 meter lange hoge dennenappeltoren biedt geweldige uitzichten belooft.

BESPAREN. Met de Bambini gratis skipas skiën kinderen onder de 10 jaar gratis onder begeleiding van een ouder. Gezinnen met kleine kinderen kunnen om de beurt skiën dankzij het skipaskaartje voor jonge gezinnen.

KINDERSKISCHOOL. Zelfs driejarigen kunnen met twee ski's op sneeuwavonturen in de Pitztal-skischool in Jerzens aan de Hochzeiger. In het begin natuurlijk langzaam en met veel speelse elementen. Voor de oudere kinderen zijn er grotere uitdagingen zoals bochten nemen, ploegbesturing en eerste carving-oefeningen. Het middagprogramma "Snow Adventures" biedt ontspanning van al dat skiën. Een aparte kleuterschool wacht op de kinderen met veel kleurrijke verrassingen.

SKIVERHUUR
Skiverhuur Sport Lentsch in Jerzens
Intersport Wohlfarter in Jerzens

BERGRESTAURANT voor gezinnen
Pointer-restaurant, Hochzeiger-bergbanen

Familie skigebieden in de regio


 Kaart

Pitztal: Top belevenissen buiten de piste

Meer vakantie activiteiten in Pitztal
Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.