© Achensee Tourismus
© © Achensee Tourismus

Winterwandelen naar Falzthurntal


Geniet van een mooie wandeling door het indrukwekkende berglandschap van Karwendel. De zonnig gelegen route voert u langs talrijke leuke plekjes waar u een korte pauze kunt inlassen. Met een beetje geluk ziet u tijdens de wandeling dieren in het wild.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Pertisau – Parkplatz Karwendeltäler

Eindpunt

Pertisau – Parkplatz Karwendeltäler

Lengte

14 km

Duur

3 uur 45 min

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.263 m

Hoogtemeter

Bergopwaarts: 290 m
Bergafwaarts: 290m

Routebeschrijving


  • De wandeling begint bij parkeerplaats Karwendeltäler bij het cross country centrum. Langs de langlaufloipen en deels door het bos bereikt u na ongeveer een uur Alpengasthof Falzthurn en de Sennhütte Falzthurn. Deze gezellige hütten zijn perfect voor een korte stop voor iets lekkers, maar u kunt er ook overnachten.
  • Vervolgens volgt u de route richting het Falzthurntal. Na circa een uur wandelen bereikt u het eindpunt van de wandeling: de Gramaialm. Na een eventuele stop loopt u dezelfde weg terug naar het Alpengasthof Falzthurn. Bij de volgende kruising slaat u linksaf en loopt u via de brug over de kreek en via een breed pad terug naar het beginpunt.
  • Geniet van een prachtig berglandschap met ondermeer de Sonnjoch (2.457 meter), de hoogste berg in de regio. In het warme licht van de winterzon spot u met een beetje geluk een gems.
  • Wees goed voorbereid en geïnformeerd over de weersomstandigheden en lawine gevaren voor u een sneeuwschoenwandeling maakt. Actuele informatie vindt u op lawine.tirol.gv.at.

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Achensee Tourismus
Im Rathaus 387
6215 Achenkirch
t   +43.5246.5300-0
f   +43.5246.5333
e   info@achensee.com

Wandeltochten in dit gebied


Omhoog
Live Chat
Live Chat