'Number One direkt'

Allereerst, het klimgebied Schleierwasserfall is geen speelterrein voor beginners. Hier vind je je persoonlijke klimgeluk vanaf moeilijkheidsgraad 8 op de Oosterijkse schaal. Na een half uur lopen bereik je het grootste en mooiste klimgebied van Tirol aan de Wilder Kaiser. Aan de zuidzijde ligt de ‘Schleier’ rotswand met maar liefst 201 klimroutes waar je gedurende het hele jaar terecht kunt. Op het bovenste traject geniet je van een adembenemend uitzicht over de Kitzbüheler Alpen. Number One is een coole lijn, die met net zo geweldig te klimmen is als hij eruit ziet. Het is een constante route naar de top, maar zonder echte rustposities.’

"The route is logisch met een unieke combinatie van soepele secties en kleine grepen."

Kilian Fischhuber, voormalig professioneel klimmer & Europees kampioen boulderen

 

Topografie

Topo Schleierwasserfall

Klimtuin

Moeilijkheidsgraad

Aantal routes

Moeilijkheidsgraad 5

2

Moeilijkheidsgraad 6

36

Moeilijkheidsgraad 7

76

Moeilijkheidsgraad 8

83

Moeilijkheidsgraad 9

4

Totaal aantal routes 201

Soort gesteente

Kalk

Oriëntatie

Zuid

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Klimroute 'Number One direkt'

Lengte van de route

30 m

Moeilijkheidsgraad

7b(+)

Routenummer in topo

36

Route ontwikkeld door

Harasser, Kernmaier (1988)

Parkeren

Bij het hotel Stanglwirt in Going ga je in de richting van Prama. Bij de splitsing naar rechts (volg het bordje Badesee) en volg de weg tot aan de bosrand. In de bocht naar rechts, gaat een weg linksaf. Klimmers kunnen hier parkeren.

Aanrij route

Loop dan via de bosweg langs de beek. Ga rechts over de brug en bij de volgende splitsing neem je het middelste pad door het hek. In een bocht naar links neem je het pad naar rechts dat steil bergopwaarts voert, richting Schleierwasserfall, tot je weer op de bosweg komt. Volg deze licht bergopwaarts en loop dan verder onder de al zichtbare rotswand tot een smal pad naar links direct naar de waterval voert. Duur ongeveer 40 minuten.

Routebeschrijving

De kalksteenrotsen van ‘Number One Direkt’ behoren tot beste klimmogelijkheden van Tirol. De route bevindt zich in de sector ‘Graue Wand’ en is direct vanaf de start uitdagend met twee markante passages in het onderste deel die veel kracht en een goede voetentechniek vereisen (met name van kleine klimmers). Aan het einde van de route wacht de toch al vermoeide onderarmen nog een moeilijke passage met kleine grepen.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Going am Wilden Kaiser, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.