© Gerhard Berger
© Gerhard Berger

Klangspuren Schwaz Festival

Schwaz, 06.09.2019 - 22.09.2019

Bij de Klangspuren Schwaz, het Tiroler festival voor nieuwe muziek, wordt iedereen blij verrast. Dit jaar is het thema 'Scheuren' en zijn er wederom vele optredens van gerenommeerde ensembles.

Europa's huidige sociale en politieke situaties staan centraal tijdens Klangspuren Schwaz, het Tiroler Festival voor Nieuwe Muziek. Mark Andre is Componist in Residence en heeft de taak om de gevolgen van wereldwijde explotatie van grondstoffen en de maatschappelijke verdeeldheid in de politiek artistiek te verwoorden. Daarnaast geeft Andre ook leiding aan de studenten van de jaarlijkse International Ensemble Modern Academy (IEMA). 

In totaal staan er ongeveer 20 concerten op het programma. Gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars brengen nieuwe en oude stukken ten tonele. Dit jaar is er voor het eerst een Improviser in Residence: de Amerikaanse electro-harpiste en pianist Zeena Parkins. Ze geeft naast een bijzonder concert ook een improvisatiecursus bij de IEMA.  

Naast de voorstellingen zijn er ook een aantal muziek- en componeerworkshops, waaronder 'Klangspuren Laustark' en 'Klangspuren Lautstärker'. Hier krijgen kinderen en jongeren, die reeds een instrument bespelen, de mogelijkheid om hun muziektalent te ontwikkelen (ervaring vereist). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europa's huidige sociale en politieke situaties staan centraal tijdens de Klangspuren Schwaz, het festival voor nieuwe muziek. Mark Andre is de 'Composer in Residence' en hij heeft de taak om de gevolgen van de wereldwijde exploitatie van grondstoffen en de maatschappelijke verdeeldheid in de politiek artistiek weer te geven. Andre geeft daarnaast ook leiding aan de studenten van de jaarlijkse International Ensemble Modern Academy (IEMA). 

Naast optredens van vele ensembles zijn er ook muziek- en componeerworkshops, zoals de 'Klangspuren Lautstark' en 'Klangspuren Lautstärker' waar kinderen en jongeren, die al een instrument bespelen, nieuwe technieken ontdekken (ervaring vereist). 

© TENM
Grote plattegrond openen

Data

06.09.2019 - 22.09.2019

Prijsinformatie

Nog geen prijsinformatie bekend.
Kaarten verkrijgbaar via +43 5242 73582, info@klangspuren.at of op www.klangspuren.at.

Evenementlocatie


6130 Schwaz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat