Klangspuren Schwaz, © Gerhard Berger
Klangspuren Schwaz, © Gerhard Berger

Klangspuren Schwaz Festival

Schwaz, 10.09.2021 - 26.09.2021

Bij de Klangspuren Schwaz, het Tiroler festival voor nieuwe muziek, wordt iedereen blij verrast. Het programma voor 2020 is vanwege het coronavirus gewijzigd. Dit jaar is het thema 'Zeitzeichen'.

Stonden voorgaande jaren Europa's huidige sociale en politieke situaties centraal tijdens Klangspuren Schwaz, dit jaar wilde het Tiroler Festival voor Nieuwe Muziek zich richten op oplossingen: mogelijkheden om uit crisis te komen, worden aangehaald. Maar aangezien veel muzikanten vanwege de corona-situatie niet mogen reizen, heeft de organisatie van het festival het programma gewijzigd en het thema verandert in 'Zeitzeichen'. Dit jaar treden voornamelijk muzikanten uit Oostenrijk op. De muzikale industrie is hard getroffen door de huidige situatie en het festival biedt een podium om te laten zien hoe internationaal en divers het muzikale geluid is van Oostenrijk. 

Het festival wil op een muzieke manier laten zien dat, hoewel het soms een uitdaging is, het mogelijk is om te verbinden. Met name een combinatie van kunst en leven hebben volgens het festival een bijzonder positief effect. 

Het programma is slechts een klein beetje ingekort, er zijn nog steeds veel concerten te beluisteren. De vier belangrijkste hedendaagse muziekensembles staan op het podium: het ensemble PHACE, oenm (Oostenrijks ensemble voor nieuwe muziek), Studio Dan en het Klangforum Wien. Ook improvisatiemuziek krijgt speciale aandacht. De International Ensemble Modern Academy (IEMA) staat ook op de bühne, dit jaar met een kleinere bezetting. Het openingsconcert met het Tiroler Symfonie Orkset Innsbruck is op 11 september.

Muziek tijdens het Klangspuren Schwaz, © TENM
Grote plattegrond openen

Data

10.09.2021 - 26.09.2021

Prijsinformatie

Kaarten verkrijgbaar via +43 5242 73582, info@klangspuren.at of op www.klangspuren.at.

Evenementlocatie


6130 Schwaz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.