Klangspuren Schwaz, © Gerhard Berger
Klangspuren Schwaz, © Gerhard Berger

Klangspuren Schwaz Festival

Schwaz, 11.09.2020 - 27.09.2020

Bij de Klangspuren Schwaz, het Tiroler festival voor nieuwe muziek, wordt iedereen blij verrast. Dit jaar is het thema 'Transitions' en zijn er naast vele optredens van gerenommeerde ensembles ook mogelijkheden om zelf deel te nemen.

Stonden voorgaande jaren Europa's huidige sociale en politieke situaties centraal tijdens Klangspuren Schwaz, dit jaar richt het Tiroler Festival voor Nieuwe Muziek zich op oplossingen: mogelijkheden om uit crisis te komen, worden aangehaald. Het festival wil op een muzieke manier laten zien dat, hoewel het soms een uitdaging is, het mogelijk is om te verbinden. Met name een combinatie van kunst en leven hebben volgens het festival een bijzonder positief effect. 

Het team van Klangspuren heeft twee artiesten uitgenodigd: de Duits-Roemeense componist Adriana Hölszky en de Duitse saxofonist Frank Gratkowski . Beiden staan bekend om het gebruik van diverse kunsstijlen en zij staan ook aan het hoofd van de jaarlijkse International Ensemble Modern Academy (IEMA). 

Er staat een hele reeks concerten op het programma. Gerenommeerde nationale en internationale kunstenaars brengen nieuwe en oude stukken ten tonele. Naast de voorstellingen zijn er ook een aantal muziek- en componeerworkshops, waaronder 'Klangspuren Laustark' en 'Klangspuren Lautstärker'. Hier krijgen kinderen en jongeren, die reeds een instrument bespelen, de mogelijkheid om hun muziektalent te ontwikkelen (ervaring vereist). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europa's huidige sociale en politieke situaties staan centraal tijdens de Klangspuren Schwaz, het festival voor nieuwe muziek. Mark Andre is de 'Composer in Residence' en hij heeft de taak om de gevolgen van de wereldwijde exploitatie van grondstoffen en de maatschappelijke verdeeldheid in de politiek artistiek weer te geven. Andre geeft daarnaast ook leiding aan de studenten van de jaarlijkse International Ensemble Modern Academy (IEMA). 

Naast optredens van vele ensembles zijn er ook muziek- en componeerworkshops, zoals de 'Klangspuren Lautstark' en 'Klangspuren Lautstärker' waar kinderen en jongeren, die al een instrument bespelen, nieuwe technieken ontdekken (ervaring vereist). 

Muziek tijdens het Klangspuren Schwaz, © TENM
Grote plattegrond openen

Data

11.09.2020 - 27.09.2020

Prijsinformatie

Nog geen prijsinformatie bekend.
Kaarten verkrijgbaar via +43 5242 73582, info@klangspuren.at of op www.klangspuren.at.

Evenementlocatie


6130 Schwaz

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.