Pitztal Wild Face Extreme Freeride


St. Leonhard im Pitztal, 24.02.2017 - 26.02.2017

De Pitztal Wild Face Extreme Freeride is een wedstrijd voor echte daredevils. Op een hoogte van meer dan 1.500 meter racen deelnemers over ongeprepareerde pistes, de snelste is de winnaar.

Eind februari verzamelen freeriders zich weer op de 3.162 meter hoge Mittagskogel op de Pitztaler gletsjer. Dan gaat de zevende editie van de 'Pitztal Wild Face Extreme'-wedstrijd van start. Iedereen die het aandurft om op 1.510 meter 4,6 kilometer af te leggen over ongeprepareerd terrein is vrij om mee te doen. Het twee-sterren-evenement is onderdeel van de Freeride World Tour. De deelnemers kunnen tijdens de wedstrijd punten behalen voor de Freeride Wereld kwalificatie ronde. 

In de race zoekt ieder zijn eigen weg naar het dal. Het draait allemaal om snelheid: de snelste wint. Op vrijdag wordt het wedstrijd terrein bekeken en op zaterdag vindt de wedstrijd plaats. Zaterdagavond wordt de wedstrijd vanaf 20.00 uur in de Hexenkessel in Mandarfen feestelijk afgesloten. Wanneer het niet mogelijk is om de wedstrijd op zaterdag te organiseren, dan wordt deze op zondag gehouden.


Pitztal Wild Face Freeride Extreme, © Pitztaler Gletscher/Daniel Zangerl
Grote plattegrond openen

Data

24.02.2017 - 26.02.2017

Geen prijsinformatie

Evenementencategorie

St. Leonhard im Pitztal
6481St. Leonhard im Pitztal

Informatie over de plaats


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken
Omhoog
Live Chat
Live Chat