Sparreboskasteel in Zell am Ziller, © Zillertal Arena
Sparreboskasteel in Zell am Ziller, © Zillertal Arena

Sparreboskasteel & Sparrebosmeer

Zell am Ziller

Altijd al kasteelheer of jonkvrouw willen zijn? Bij de Rosenalm is dit letterlijk kinderspel! Beklim het houten Sparreboskasteel met vier hoge torens en leef je uit op het kasteelcomplex van 5.000 m2. Er is zelfs een sparrebosmeer te vinden.

Het verhaal doet de ronde dat hardwerkende sparreboomelfjes dit royale kasteelcomplex met veel liefde hebben gebouwd voor de prins en prinses. Eén ding is in ieder geval zeker: groot en klein hebben veel plezier met het klauteren op de klimtoren, het glijden van de glijtoren en het uitzicht op de 18 meter hoge uitkijktoren.

Het landgoed van het Sparreboskasteel ligt bij de Rosenalm (bereikbaar met de Rosenalmbahn) hoog boven Zell am Ziller en beslaat een oppervlakte van maar liefst 5.000m². De vier klimtorens stijgen hoog uit boven de grote avontuurlijke speelplaats met klimtoestellen, allen gemaakt van boomstammen.

In de kraantoren kunnen kids aan de slag met het overgebleven werk van de sparreboomelfjes: hier bouwen zij hun eigen kasteel. Daarnaast kunnen waterratten zich uitleven in het sparrebosmeer met drijvende steigers, een drijvend eiland, bootverhuur en ligweides. Ook de allerkleinsten genieten van waterpret in het ondiepe gedeelte. Een buggyvriendelijk alpine circuit verbindt de het sparrebos en het zwemmeer met het bergstation van de Rosenalmbahn. Voor de ouders zijn er genoeg comfortabele rustplaatsen waar ze heerlijk kunnen ontspannen. In de zomer kun je tussen 11.00 uur en 14.00 uur gebruik maken van de ‘kabouter barbecue’ waarop je zelf mee gebrachte lekkernijen kan grillen. 

Het verhaal doet de ronde dat hardwerkende sparreboomelfjes dit royale kasteelcomplex met veel liefde hebben gebouwd voor de prins en prinses…

toon meertoon minder
Het sparrebosmeer, © Zillertal Arena
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

De Rosenalmbahn is dagelijks geopend van 9.00 - 17.00 uur in de periode van 26 mei tot 7 oktober 2018.

 

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Het dalstation van de Rosenalmbahn is in Zell am Ziller.Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Zeller Landesstraße, Zell am Ziller, Zillertal Arena, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.