© TVB Wilder Kaiser
© TVB Wilder Kaiser

Belevenispark Hexenwasser Söll

Söll

Met de bergbaan van Söll bereikt u in enkele minuten Hexenwasser, het belevenispark voor het hele gezin. Hier spettert het water, ketsten de stenen, zoemen de bijen en giert de wind door de bergen.

Zoals de naam doet vermoeden, draait het belevenispark Hexenwasser in Hochsöll om het element water. Het grote themapark ligt boven Söll op de noordelijke helling van de uitzichtberg Hohe Salve en kinderen, en ouders, kunnen hier zich volledig uitleven. Ongeveer 60 avontuurlijke attracties maken de ontdekkingsreiziger in de bezoeker los. Bijvoorbeeld in de steenmolen, waar je leert hoe water stenen rond en glad maakt. In de 'Blauen Wunder' staan draaikolken en stromingen centraal en op het Kneipp-pad ervaar je de verkwikkende werking van ijskoud water.  

Sommige attracties zetten andere natuurverschijnselen centraal, zoals de bijenstal, waar je de kleine honingproducenten aan het werk kunt zien, en de windharp, waar je de wind door de bergen kan horen gieren. Ook kun je alles te weten komen over het leven van een 'Holzknecht'. Verder ontspan je heerlijk bij de Hexenbach met open haard, waar soms stokbrood geserveerd wordt. De individuele programmapunten zijn afhankelijk van het seizoen en het weer.

Een nieuwe highlight is het koe-station: met behulp van een beweegbare houten koe, leren kinderen en ouders de lichaamstaal, bewegingen en signalen van het dier in de wei. Daarnaast leer je interessante feitjes over de koe, hoe oud ze worden, hoeveel melk ze produceren en waarom ze eigenlijk horens hebben.  

© TVB Wilder Kaiser
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Dagelijks bereikbaar met de Gondelbahn Hochsöll van 8.45 - 17.00 uur. 

Naar de openingsuren
Prijsinformatie

Ticket voor de gondelbahn, dag- en middagtickets, Bergbahn Erlebnis-Card

Naar de prijsinformatie
Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Er is een parkeerplaats bij het dalstation beschikbaarAankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.