© Marcel Lämmerhirt
© Marcel Lämmerhirt

Belevenispark Hexenwasser Söll

Söll

De bergtrein brengt je in een paar minuten van Söll naar Hexenwasser, een wereld vol avontuur voor het hele gezin. Het water ruist, de stenen klinken, de bijen zoemen en de wind zingt.

Zoals de naam al zegt, draait alles in Hexenwasser in Hochsöll om het element water. Het grote avonturenpark ligt boven Söll op de noordelijke helling van de Hohe Salve en laat kinderharten sneller kloppen. Ongeveer 60 spannende stations roepen de ontdekkingsgeest in de bezoekers op. In de steenmolen kun je bijvoorbeeld leren hoe water stenen rond en glad maakt. In het "Blauwe Wonder" ontdekken kleine ontdekkingsreizigers spelenderwijs de bron van het leven bij de draaikolk of de stroomtafel. En op het Kneipp-pad kunnen ze het verkwikkende effect van ijskoud water ervaren.

Sommige stations zijn ook gewijd aan andere natuurverschijnselen, zoals het bijenhuis, waar je de staarten van de kleine honingproducenten kunt zien dansen, de windharp die de bergwind hoorbaar maakt of de Sölde waar kinderen alles kunnen leren over het leven van een houthakker. Een heerlijke plek om te ontspannen is de Hexenbach met zijn open haard, waar je soms zelfs brood op een stokje kunt bakken. De afzonderlijke programma onderdelen zijn afhankelijk van het seizoen en het weer geopend.

Wie een dieper inzicht wil krijgen in de legendarische heksenwereld kan deelnemen aan exclusieve HeXpedities en onder begeleiding van heksen door de bewaakte stations lopen. In het nieuwe belevenisgebied 'duisternis' worden reizen gemaakt naar de belevingswereld van niet-ziende mensen. Momenten zonder licht openen volledig nieuwe ruimtes voor zintuiglijke indrukken, voor ruiken, horen, voelen en proeven. Blinde medewerkers van Hexenwasser delen hun ervaringen met gasten tijdens rondleidingen.

Zoals de naam al zegt, draait alles in Hexenwasser in Hochsöll om het element water. Het grote avonturenpark ligt boven Söll op de…

toon meertoon minder
© TVB Wilder Kaiser
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Dagelijks bereikbaar met de Gondelbahn Hochsöll van 8.45 - 17.00 uur. 

Naar de openingsuren
Prijsinformatie

Ticket voor de gondelbahn, dag- en middagtickets, Bergbahn Erlebnis-Card

Naar de prijsinformatie
Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Er is een parkeerplaats bij het dalstation beschikbaarAankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Stampfanger 21, Söll, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.