Tux-Welten: Waterwereld, © Tux-Finkenberg
Tux-Welten: Waterwereld, © Tux-Finkenberg

TUX-Welten

Tux in het Zillertal

Rond de plaatsen Tux en Finkenberg in het Zillertal zijn er 4 fascinerende themaroutes te vinden: de Natuurwereld, Dierenwereld, Waterwereld en de 'Gletsjervlo-safari'. Kleine en grote ontdekkingsreizigers staan spannende wandelingen te wachten met lastige raadsels en speelstations met verschillende thema's.

Gletschervlo Luis begeleidt hen langs verschillende avontuur- en speelstations. Tijdens de 'Gletsjervlo-safari' leren kinderen en volwassen op een leuke manier alle mysteries van de gletsjers kennen. Maar niet alleen in het eeuwige ijs is Luis op zijn best, ook in het water voelt hij zich thuis. Terwijl de kleintjes spelen en spetteren, genieten ouders van de prachtige natuur en frisse berglucht. In de Natuurwereld op het Moorlehrpad kunnen kleine hobby-onderzoekers de verschillende bewoners onder de microscoop bekijken. 

Gletschervlo Luis begeleidt hen langs verschillende avontuur- en speelstations. Tijdens de 'Gletsjervlo-safari' leren kinderen en…

toon meertoon minder
Gletscherflohsafari, © Tux-Finkenberg
Grote plattegrond openen
Openingstijden
jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

Alle Tux werelden zijn vrij toegankelijk. De rit met de Hintertuxer Gletscherbahnen is gratis voor kinderen tot 10 jaar.

Kenmerken
  • Geschikt voor families
  • toegankelijk voor mindervaliden
  • Bij regen mogelijk
Parkeren

Startpunt Natuurwereld: middenstation bij de Finkenberger Almbahnen; Startpunt Dierenwereld: Lanersbach of Juns; Startpunt Gletsjervlo-safarie: midden- en bergstation Hintertuxer Gletscherbahnen; Startpunt Waterwereld: dalstation Hintertuxer Gletscherbahnen

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Tux/Hintertux im Zillertal, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Andere bestemmingen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.