© Axamer Lizum
© Axamer Lizum

Axamer Lizum

Skigebied gesloten

Geopende liften 0/9

Aan de poorten van Innsbruck lokt de Axamer Lizum wintersportliefhebbers die enthousiast zijn over diepe sneeuw naar de imposante Kalkkögel. Op 26 november 2022, na slechts zeven maanden bouwen, gaat de nieuwe Hoadlbahn in gebruik. De monokabel-gondel met comfortabele 10-persoons gondels en een middenstation op de Sunnalm brengt skiërs en boarders van de parkeerplaats in slechts zes minuten direct naar het Hoadl-Haus op 2.340 m hoogte.

Het wordt ook wel het "witte dak" van de Olympiaregio Innsbruck genoemd. Het skigebied Axamer Lizum aan de rand van de Stubaier Alpen ligt op slechts 19 kilometer van de Tiroler hoofdstad en biedt toch een prachtig hoogalpine winterlandschap met op de achtergrond, de machtige Kalkkögel. Een behoorlijk aanbod aan pistes biedt zowel beginners als gevorderden en experts een goede basis voor een veelbewogen skidag.

In de Axamer Lizum kan er langer genoten worden van skiën in de zon. Want dankzij de hoogte (1.540 - 2.340 m) en uitgebreide sneeuwkanonnen kunnen wintersporters van november tot april genieten. Sommige hellingen zijn bekend van de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976, omdat er talloze wedstrijden werden gehouden. De meeste zijn rood gemarkeerd, maar er zijn ook enkele blauwe pistes en een zwarte piste. Bij goede sneeuwcondities ontwikkelt de Birgitzköpfle, gelegen tegenover de hoofdpistes, zich tot een absolute hotspot voor freeriders. Dan is het via fantastische diepsneeuwhellingen terug naar het dalstation of de kilometerslange dalafdaling via het skigebied Mutterer Alm naar Götzens.

Snowboarders en freestylers ontmoeten elkaar in het Gouden Dakpark bij de Karleitenlift. Bij het dalstation van de Olympiabahn kunnen beginners hun eerste bochten maken bij de twee oefenliften. Voor een tussendoortje zijn enkele restaurants aan te raden, vooral het panoramarestaurant Hoadl-Haus met het grootste overdekte zonneterras van Oostenrijk op 2.340 meter boven zeeniveau. Overigens: Skiërs kunnen de Axamer Lizum ook bereiken met een gratis pendelbus vanuit Innsbruck.

Het wordt ook wel het "witte dak" van de Olympiaregio Innsbruck genoemd. Het skigebied Axamer Lizum aan de rand van de Stubaier Alpen ligt…

toon meertoon minder

Begin van het seizoen: 25 nov. 2023


Eind van het seizoen: 14 apr. 2024


Openingstijden: 8.30 - 16.00 uur


Grote plattegrond openen

Pistes

% / kilometer

Berekening van de pistekilometers

De berekening van de pistekilometers van het gemarkeerde skigebied kan op de volgende manieren:

a) de gemeten lengte (slaom afdaling)

b) de kilometer afstand (sportieve afdaling)

Op deze website wordt bij het vermelden van de pistekilometers van de skigebieden de gemeten lengte aangehouden (variant a).

Eenvoudig

23 % / 7 km

Gemiddeld

70 % / 21 km

Zwaar

7 % / 2 km

SKIROUTES

33 % / 10 km

Totaal gemeten pistekilometers40 km
daarvan besneeuwd80 %

Hoogte

2.340 m1.560 m

Liften

2

-

3

3

1

-

Geopende liften    0/9

Infrastructuur

  • Fun park
  • Skiverhuur in het skigebied
  • Skischool in het skigebied

Prijs

Dagkaart: 55,00 €


Kinderkorting: 2008-2017
Jeugdkorting: 2005-2007
seniorenkorting: vanaf 1958

  • Snow Card Tirol
  • Freizeitticket Tirol
  • Ski Plus City Pass


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Axamer Lizum 6, Axams, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer skigebieden in de regio’s

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.