Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 21: Württemberger Haus – Memminger Hütte

Steile voetpaden, met door touwen gezekerde passages, steile bergweiden, rotsen, bergflanken en karen. Wie deze tocht over bergtoppen trotseert, gaat een echte alpine uitdaging aan, maar wordt beloond met geweldige vergezichten. De eerste top op deze etappe is de Großbergspitze op 2.657 m. Een met touwen gezekerde passage voert naar deze top. Daarna wordt de Großbergkopf beklommen, die met 2.612 m een fractie lager is. Daarna gaat u de Seescharte omhoog om aan de andere kant weer af te dalen. Vanaf hier is de Memminger Hütte met haar idyllisch bergmeertrio niet meer ver.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaars alpine geschiedenis ·De alpinist Anton Spiehler. De Memminger Hütte op de Lechtaler Höhenweg is in bezit van de ‘Deutscher Alpenverein’ van het departement Memmingen. De hut staat op een hoogte van 2.242 m, aan de Adelaarsweg en de Europese lange-afstandswandelroute E5 en ligt onder de Parseierspitze (3.036 m), de hoogste berg van de Lechtaler Alpen. Haar ontstaan is te danken aan een initiatief van de Beierse alpinist Anton Spiehler, die in 1885 en 1886 vaart zette achter de bouw van de hut. Anton Spiehler is degene die de Lechtaler en Allgäuer Alpen heeft ontsloten. De Spiehler Turm ten oosten van de Parzinnspitze op 2.550 m, de Spiehlerkamm boven de Seewiese, de Spiehlerweg naar de Augsburger Hütte en de Spiehlerscharte (Allgäuer Alpen) zijn naar hem genoemd. Ondanks de afgelegen ligging van de Memminger Hütte en de lastige bereikbaarheid voor leveranciers, worden hier eenvoudige, vers bereide maaltijden geserveerd. Om het energiepeil weer op niveau te krijgen, kunnen wandelaars en bergbeklimmers hier ook terecht voor zelfgebakken cake, taart en vegetarische gerechten.

AdelaarsblikHier is de Adelaars blik tegelijkertijd een kick. Direct voor de bergkam kijkt u naar beneden op het pittoreske Patroltal, waar aan het einde van het dal talloze lariksen groeien. Ook vanaf de Großbergspitze heeft u een ongelofelijk panoramisch uitzicht over de omringende bergen. · Hier ist der Blick zugleich auch ein Kick: Direkt vom Grat schaut man hinunter ins idyllische Patroltal, wo am Talschluss zahlreiche Lärchen wachsen. Auch von der Großbergspitze selbst eröffnet sich eine sagenhafte Panorama-Aussicht auf die umliegende Bergwelt.

Adelaarskick ·Laat op de Großbergkopf uw aandacht niet verslappen en blijf geconcentreerd op de weg letten, want na de top moet u een zeer steil en open stuk omlaag klauteren. Als u nog meer ‘toppen wilt verzamelen’, kunt u een uitstapje maken naar de twee Spießrutenspitzen. Hier vindt u klimroutes in moeilijkheidsgraad II tot IV.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Württemberger Haus

Eindpunt

Memminger Hütte

Bergketen

Lengte

7 km

Duur

5 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.620 m2.200 m

Hoogtemeters bergopwaarts670 m
Hoogtemeters afdaling650 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Württemberger Haus

Vanaf het Württemberger Haus loopt een voetpad eerst een klein stukje omlaag. Daarna steekt u glooiende grashellingen en een grindvlakte over. Het voetpad gaat zo nu en dan steil door een rotsachtige grasflank met een door touwen gezekerde passage en voert naar de bergkam. Nu loopt u links en rechts van de kam in noordelijke richting tot de top van de de Großbergspitze met het eenvoudige houten kruis bijna. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de Lechtaler Alpen. Vanaf de Großbergspitze vervolgt u uw wandeling langs de bergkam een stukje bergafwaarts. Daarna overwint u al klimmend een rotspassage met behulp van stalen kabels. Hierna is het nog enkele stappen wandelen naar de Großbergkopf. Nu loopt u links vanaf de bergkam over een stenig en open gelegen voetpad, dat redelijk steil omlaag loopt en waarbij u de Großbergjoch passeert. Nu loopt u verder bergafwaarts over enkele grashellingen totdat het voetpad weer bergopwaarts loopt. Het pad loopt door een grindvlakte en voert uiteindelijk nog iets steiler omhoog naar de Seescharte. Vanaf hier gaat u aan de andere kant weer omlaag, door puin en stenen en over aardachtige grond. Al snel loopt de weg boven een klein ravijn naar een grasland. Aansluitend komt u nog langs het grootste meer van het gebied dat rond de Memminger Hütte (2.242 m) loopt. Deze hut met uitzicht, die het eindpunt van de etappe is, ligt als een adelaarsnest onder de bergtoppen.

Endpunt: Memminger Hütte

Mogelijkheden om te overnachten en pauzeren: Memminger Hütte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat