Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 21, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 21: Württemberger Haus – Memminger Hütte

Steile voetpaden, met door touwen gezekerde passages, steile bergweiden, rotsen, bergflanken en karen. Wie deze tocht over bergtoppen trotseert, gaat een echte alpine uitdaging aan, maar wordt beloond met geweldige vergezichten. De eerste top op deze etappe is de Großbergspitze op 2.657 m. Een met touwen gezekerde passage voert naar deze top. Daarna wordt de Großbergkopf beklommen, die met 2.612 m een fractie lager is. Daarna gaat u de Seescharte omhoog om aan de andere kant weer af te dalen. Vanaf hier is de Memminger Hütte met haar idyllisch bergmeertrio niet meer ver.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Hier is de Adelaars blik tegelijkertijd een kick. Direct voor de bergkam kijkt u naar beneden op het pittoreske Patroltal, waar aan het einde van het dal talloze lariksen groeien. Ook vanaf de Großbergspitze heeft u een ongelofelijk panoramisch uitzicht over de omringende bergen. 

Adelaarskick · Laat op de Großbergkopf uw aandacht niet verslappen en blijf geconcentreerd op de weg letten, want na de top moet u een zeer steil en open stuk omlaag klauteren. Als u nog meer ‘toppen wilt verzamelen’, kunt u een uitstapje maken naar de twee Spießrutenspitzen. Hier vindt u klimroutes in moeilijkheidsgraad II tot IV.

Tip: bij de Black Diamond-Service-Stations bij de Gaudeamushütte (Kaisergebirge), het Karwendelhaus (Karwendelgebirge) en het Württemberger Haus (Lechtaler Alpen) kunnen wandelaars een gebroken wandelstok of een verloren handschoen gratis vervangen.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 24, Lechtaler Alpen Hornbachkette

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Hier is de Adelaars blik tegelijkertijd een kick. Direct voor de bergkam kijkt u naar…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Württemberger Haus

Eindpunt

Memminger Hütte

Bergketen

Lengte

13,5 km

Totale wandeltijd

8 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.649 m2.000 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.270 m
Hoogtemeters afdaling1.087 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Württemberger Haus

Vanaf het Württemberger Haus loopt een voetpad eerst een klein stukje omlaag. Daarna steekt u glooiende grashellingen en een grindvlakte over. Het voetpad gaat zo nu en dan steil door een rotsachtige grasflank met een door touwen gezekerde passage en voert naar de bergkam. Nu loopt u links en rechts van de kam in noordelijke richting tot de top van de de Großbergspitze met het eenvoudige houten kruis bijna. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de Lechtaler Alpen. Vanaf de Großbergspitze vervolgt u uw wandeling langs de bergkam een stukje bergafwaarts. Daarna overwint u al klimmend een rotspassage met behulp van stalen kabels. Hierna is het nog enkele stappen wandelen naar de Großbergkopf. Nu loopt u links vanaf de bergkam over een stenig en open gelegen voetpad, dat redelijk steil omlaag loopt en waarbij u de Großbergjoch passeert. Nu loopt u verder bergafwaarts over enkele grashellingen totdat het voetpad weer bergopwaarts loopt. Het pad loopt door een grindvlakte en voert uiteindelijk nog iets steiler omhoog naar de Seescharte. Vanaf hier gaat u aan de andere kant weer omlaag, door puin en stenen en over aardachtige grond. Al snel loopt de weg boven een klein ravijn naar een grasland. Aansluitend komt u nog langs het grootste meer van het gebied dat rond de Memminger Hütte (2.242 m) loopt. Deze hut met uitzicht, die het eindpunt van de etappe is, ligt als een adelaarsnest onder de bergtoppen.

Eindpunt: Memminger Hütte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 21: Württemberger Haus – Memminger Hütte (47.22611,10.5873)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.